Mythische vieringen: Jesse Lingard viert zijn doelpunt met de West Ham-boysband

Sport |

Neen, het liep vorig jaar niet zo lekker voor Jesse Lingard bij Manchester United. De bestuurslui van de Mancunians besloten de aanvallende middenvelder dan maar opnieuw uit te lenen aan de zoveelste club. Dat werd vorig jaar West Ham United en daar bloeide Lingard helemaal open, tot groot jolijt van de Hammers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester United heeft doelpunten nodig. Dat is nu zo en dat was vorig seizoen ook al het geval. Maar op Jesse Lingard werd er aanvankelijk niet gerekend voor die goals. De aanvallende middenvelder, die soms ook als flankspeler wordt ingezet, kon immers nog nooit meer dan acht keer scoren voor de Red Devils. Vorig seizoen viel hij daarom steeds vaker naast de ploeg. 

Omdat de bank warm houden niet paste in de plannen van Lingard, werd hij in januari 2021 uitgeleend aan West Ham United. In Londen moest hij zijn ontwikkeling verder zetten en tot aan het einde van het seizoen zijn neus voor goals trainen. Dat plan lukte, Lingard scoorde in zestien wedstrijden maar liefst negen keer en keerde dit seizoen terug richting United met heel wat vertrouwen.

Lingard maakte tegen zowel grote als kleinere ploegen uit de Premier League goals, maar één van zijn meest memorabele doelpunten voor West Ham was die tegen Tottenham Hotspur in februari. Toen won West Ham met 2-1 van de Spurs in een beladen derby en maakte Lingard de 2-0. Zijn viering maakte de goal des te specialer. Die deed hij namelijk twee keer en op zeer muzikale wijze.

Wachten op beslissing VAR

Het doelpunt viel in minuut 47 toen Lingard de bal al botsend meenam vanop het middenveld richting het doel van Tottenham-goalie Hugo Lloris. De middenvelder prikte de bal enig mooi langszij de Franse doelman, scoorde en vierde het pareltje ostentatief met een powerslide over het natte gras in een leeg Londens Olympisch stadion.

De scheidsrechter werd kort na de goal aangemaand om de VAR-beelden te raadplegen want misschien was er sprake van buitenspel. Dat dempte de feestvreugde voor eventjes bij de spelers van West Ham tot op het moment dat de scheidsrechter diep in de ogen van de West Hammers keek, zijn fluitje erbij nam en keihard blies. De goal werd goedgekeurd. 

West Ham-boysband

Lingard wist met zijn vreugde geen blijf. Hij zette opnieuw een sprintje in richting de camera’s aan de zijlijn, knuffelde zijn ploeggenoten onderweg en samen bootsten ze een muziekbandje na door even in de rol te kruipen van muzikant en de bijbehorende bewegingen na te doen. Lingard speelde trompet en Declan Rice en Pablo Fornals deden alsof ze drummers waren.

Mede dankzij de negen doelpunten van Lingard, draaide West Ham een uitstekend seizoen. De Londense club eindigde op een knappe  zesde plaats in de Premier League en deed het daardoor beter dan Tottenham en Arsenal. Ze namen ook bijna deel aan de Champions League.

Fan van onze serie? Herontdek dan hoe Jamy Vardy de fans van Crystal Palace jende na zijn doelpunt!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top