Kan Standard Fémina de kloof met koploper OHL verkleinen in rechtstreeks duel?

Sport | Na elf speeldagen in de Scooore Super League staat OHL op kop met 28 punten. Standard bezet de vierde plaats, met 23 punten. Om de eerste plaats in het vizier te houden moeten de Luikenaars op deze twaalfde speeldag wel winnen van de Leuvenaars, terwijl OHL zijn leidersplaats te grabbel gooit bij verlies.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de vorige speeldag wonnen de vrouwen van Standard knap op het veld van de KAA Gent Ladies, die de jongste weken straffe stoten hadden uitgehaald tegen de topclubs. In de strijd om de vierde plek in de Super League vielen de doelpunten in het absolute slot: Yuna Appermont opende de score vijf minuten voor tijd voor de bezoekers, Aster Janssens zorgde er in blessuretijd voor dat de punten naar Luik gingen.

Ook OHL mocht op de vorige speeldag vieren na een eenvoudige zege tegen Eendracht Aalst. OHL incasseerde op speeldag 10 een pijnlijke nederlaag tegen Gent. Op het veld van Aalst moest er dus iets rechtgezet worden, met succes. Marie Detruyer schonk haar team de zege met de enige treffer van de partij, waardoor OHL in de stand opnieuw over Anderlecht sprong naar de leidersplaats.

Vanzeir als troefkaart

Met aanvaller Luna Vanzeir heeft OHL een ijzer in het vuur. De topschutter van OHL trof dit seizoen al acht keer raak, één keer minder dan de Luikse topschutter Hanne Merkelbach. De zus van Rode Duivel Dante Vanzeir (Union Sint-Gillis) scoorde voor het laatst op de negende speeldag, in de 3-0 overwinning tegen Club Brugge. Ook Merkelbachs laatste goal was tegen de Bruggelingen, in het 2-2 gelijkspel op de tiende speeldag. Beide speelsters staan in de top vier van de topschuttersstand, die aangevoerd wordt door Tessa Wullaert.

Het wordt dus een duel tussen twee scherpschutters in de Scooore Super League. OHL verdedigt zijn felbevochten leidersplaats, terwijl het ambitieuze Standard de Leuvenaars het vuur aan de schenen wil leggen.

Op het einde van de reguliere competitie, die achttien speeldagen telt, mag de top vijf deelnemen aan de play-offs.

Volg op zaterdag 11 december de wedstrijd Standard Fémina de Liège - OH Leuven van speeldag 12 in de Scooore Super League op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top