Laatste speeldag in Groep G belooft vuurwerk

Sport | Terwijl de eindstand in sommige poules op de laatste speeldag van de groepsfase al lang vastligt, is dat bij groep G nog helemaal niet het geval. Het is zelfs nog onduidelijk wie er eerste, tweede, derde en zelfs vierde zal eindigen. De laatste wedstrijden in deze fase van de competitie beloven dus vuurwerk op te leveren!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zal er winnen in groep G van de Champions League? Lille? Wie weet. Wie wordt er tweede? Salzburg? Wie weet. Het is eigenlijk onmogelijk om te voorspellen hoe de eindstand er na de laatste wedstrijden van de groepsfase zal uitzien aangezien alle teams op een handvol punten van elkaar staan. Lille leidt momenteel met acht punten, amper drie punten verschil met de laatste in de stand, Wolfsburg, dat vijf punten telt. Tussen die twee staan Salzburg met zeven punten en Sevilla met zes punten. Met nog één wedstrijd te spelen is het dus alles of niks voor alle ploegen uit die groep. Voorlopig is nog geen enkele ploeg zeker van een Europese winter. In het ergste geval kan Lille slechts wegzakken tot de derde plaats, dat is wél al een zekerheid. 

Verrassend Rijsel

Als regerend Frans kampioen had niemand echt verwacht dat de positie van Lille in de Europese topcompetitie nog zo precair zou zijn. Met slechts acht op vijftien punten speelde de ploeg de voorbije maanden niet uitzonderlijk goed. Het heeft haar leiderspositie in de groep bovendien te danken aan puntenverlies bij de andere ploegen. Die trend is ook in de andere poules terug te vinden, want Lille telt met acht punten hetzelfde resultaat als PSG, Barcelona, Dortmund en Milaan. 

Woensdag zakt de ploeg uit het noorden van Frankrijk af naar Wolfsburg voor een wedstrijd tegen de ploeg van Koen Casteels, Dodi Lukebakio, Aster Vranckx en Sebastiaan Bornauw. Ook zij speelden dit jaar niet overtuigend maar maken ongetwijfeld nog kans op een Europese winter. Een overwinning leidt hen rechtstreeks naar de volgende ronde, want met drie punten zouden ze voor Lille eindigen. Waar Sevilla en Salzburg stranden, dat hangt af van de uitslag in hun wedstrijd. Eén ding is zeker, Wolfsburg kan niet meer als eerste eindigen. 

Salzburg heeft een punt nodig

Ook in de andere wedstrijd zal de spanning te snijden zijn. Sevilla kan bij gelijkspel of verlies riskeren om als laatste te eindigen wanneer Wolfsburg wint bij Lille. De Spaanse ploeg heeft de drie punten absoluut nodig, zeker als het rechtstreeks wil doorstoten naar de zestiende finales. Bij een overwinning wipt het namelijk over Salzburg naar de tweede plaats in de groep.

De Oostenrijkers hebben daarentegen slechts één punt nodig om Europees voetbal te blijven spelen. Een gelijkspel zou Sevilla op afstand houden, terwijl Wolfsburg hen niet kan voorbijsteken dankzij een slechter resultaat in het individuele duel. Thuis heeft Salzburg dus alle kaarten in handen om voor het eerst in de geschiedenis door te stoten na de groepsfase van de Champions League.  

Het programma voor de zesde speeldag:

Woensdag 8 december:

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top