Licht aan het einde van de tunnel voor Sergio Ramos bij PSG

Sport | PSG pakte afgelopen zomer uit met een aantal indrukwekkende transfers. Eén van de bekendste aanwinsten was zonder twijfel Sergio Ramos. De Spaanse verdediger kende echter nog maar zeer weinig plezier in Parijs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sergio Ramos is ongetwijfeld één van de beste verdedigers van de afgelopen vijftien jaar. Bij Real Madrid was hij jarenlang een absolute sterkhouder, maar de Koninklijke liet hem afgelopen zomer gratis vertrekken. Dat Ramos steeds meer kwaaltjes kreeg had daar wellicht veel mee te maken. Vorig seizoen speelde Ramos amper 21 wedstrijden voor Real. Hij zat meer in de ziekenboeg, dan dat hij op het veld stond.

Sterk debuut

Bij PSG verloopt het niet beter. Ramos, die ook het EK miste door een blessure, kon pas op 28 november zijn debuut maken tegen Saint-Etienne. Hij speelde toen 90 minuten en achteraf was er vooral lof voor zijn prestatie. Éric Rabésandratana, die meer dan 100 matchen speelde voor PSG, was lovend in de Franse pers.

"Ramos zorgde voor rust in de defensie, bovendien is hij met zijn passing belangrijk voor het middenveld. Het spel verloopt sneller, waardoor het middenveld ook beter voor de dag komt. Een verdediger is ook de eerste aanvaller, en het opstarten van de aanval vanuit de defensie is ook een belangrijk aspect. Ramos doet dat zeer goed."

Veel blessures

Toch blijft Ramos' fysieke paraatheid een vraagteken. Op zijn 35ste loopt de recuperatie een stuk moeizamer en voorlopig kan hij hoogstens één match per week aan. Bij PSG hopen ze dat hij de komende maanden eindelijk eens een reeks matchen kan spelen, al sukkelde hij na de match tegen Saint-Etienne al met wat kwaaltjes.

Door zijn blessuregevoeligheid waren er geruchten dat PSG het contract van Ramos, dat nog tot medio 2023 loopt, zou willen verbreken. "Sergio zal zo snel mogelijk voor PSG spelen. Hij gaat niet met pensioen en zal zijn contract ook niet verbreken. Er is geen twijfel over de toekomst van Sergio”, ontkende zijn broer – en tevens ook makelaar – René Ramos. Bij PSG hopen ze dat de steraankopen snel hun kunnen gaan tonen.

Tot op heden kenden naast Sergio Ramos ook Gianluigi Donnarumma, Lionel Messi en Georginio Wijnaldum een moeizaam begin. De club staat in Frankrijk ruim aan de leiding, maar hét grote doel is het winnen van de Champions League. In de wedstrijden tegen Manchester City bleek dat PSG nog de nodige stappen voorwaarts moet zetten, vooral inzake defensieve organisatie. De eerste match van Ramos zorgde alvast voor hoop om dat ultieme doel te bewerkstelligen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top