Club Brugge - Anderlecht en Genk - Antwerp als blikvangers op de speeldag 20 van de Jupiler Pro League

Sport | De 19de speeldag ligt nog maar net achter de kiezen, of de 20ste speeldag staat al op het menu. Met Club Brugge-Anderlecht en een duel tussen Racing Genk en Antwerp staan er een aantal bijzonder grote affiches op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RFC Seraing opent de speeldag op vrijdag met een thuismatch tegen KV Kortrijk. De promovendus hoopt beter te doen dan in de heenwedstrijd, toen de Kerels met 2-0 te sterk waren. De Luikenaars kunnen bij een overwinning een grote stap richting behoud zetten.

Beerschot moet punten pakken

Zaterdag om 16u15 neemt rode lantaarn Beerschot het in eigen huis op tegen KV Oostende. Cercle Brugge wacht om 18u30 een zeer zware opgave in het Dudenpark van leider Union SG. Op hetzelfde moment brengt KV Mechelen een bezoekje aan Zulte Waregem.

AA Gent sluit de dag af door om 20u45 in de Ghelamco Arena STVV partij te geven. Dat is een speciale wedstrijd voor Pelé Mboyo, die afgelopen zomer de overstap maakte van STVV naar AA Gent.

Twee topduels

Zondag om 13u30 openen Club Brugge en Anderlecht de debatten in het Jan Breydelstadion. De Brusselaars staan voor een zware opdracht, want het wist al zes wedstrijden op rij niet meer te winnen in het hol van de leeuw. Al wist het in de play-offs van vorig jaar nog een punt te halen in Brugge. Om 16u ontvangt KAS Eupen Sporting Charleroi.

Om 18u30 werken Racing Genk en Antwerp de tweede topper van de dag af. De Limburgers moeten winnen als ze de top vier willen halen. De 20ste speeldag eindigt om 21u met een bezoek van Standard aan Oud-Heverlee Leuven.

Het programma van speeldag 20:

Vrijdag 17 december

Zaterdag 18 december

Zondag 19 december

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top