Doelman Vandenberghe (Deinze) enkele weken langs de kant

Sport | SK Deinze zal de komende weken geen beroep kunnen doen op Tom Vandenberghe. De numéro uno van SK Deinze blesseerde zich op training en moet een aantal weken revalideren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandenberghe liep een spierscheur op en moet de komende periode zijn titularisplek afstaan aan William Dutoit. Coach Wim De Decker hoopt alvast dat de wijziging in doel niet voor problemen zal zorgen in de defensie.

“Het is zeker niet leuk dat Tom er niet bij is, niet voor hem en ook niet voor ons, maar that’s part of the job", vertelt hij op de officiële website van SK Deinze. "Gelukkig zit er iemand klaar die erop gebrand staat zich te bewijzen. William is een totaal andere keeper dan Tom, maar het voordeel is dat de ploeg elkaar perfect aanvoelt en ook beschikt over de nodige ervaring om met dergelijke situaties om te gaan.”

Voor Dutoit worden het de eerste minuten van dit seizoen, want Vandenberghe miste nog geen seconde van de huidige voetbaljaargang. Vorig seizoen was de Fransman wél voornamelijk eerste doelman bij de Oost-Vlamingen. Toen speelde hij mee in 20 wedstrijden. Maar sinds de komst van De Decker in maart van dit jaar ging de voorkeur toch stilaan maar zeker naar Vandenberghe.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top