Mythische vieringen: Dundee-duo brengt hulde aan Randy Orton

Sport |

In deze reeks bekijken we verschillende vieringen na het maken van een doelpunt die een eerbetoon zijn aan een momentopname in het leven, wraakgevoelens of ingevingen waarover soms een beetje meer is nagedacht. De viering die we vandaag belichten, is geïnspireerd op het worstelen en is daarom spectaculair.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor deze viering keren we terug naar 2014, naar Schotland en de Schotse Premiership. Op 18 oktober van dat jaar ontving Motherwell, toen 11de in de stand, het 7de geklasseerde Dundee. Het gaat dus om een wedstrijd die zich afspeelt tussen twee middenmoters uit het klassement met iets meer dan 4000 mensen in de tribunes van Fir Park.

Voor de bezoekers kon de wedstrijd niet beter beginnen. Op een assist van Gary Harkins, scoorde David Clarkson al na nauwelijks drie minuten spelen. Op het half uur duwt Harkins zelf de tweede tegen de netten met een onhoudbaar schot. En dat is het moment waarop de magie gebeurde.

Gevloerd

Gary Harkins uit zijn vreugde door simpelweg op de rand van de zestien zijn armen in de lucht te stekken. Maar als de aanvaller zich omdraait en zijn teamgenoot Jim McAlister ziet naderen, veranderde hij plotseling zijn houding en laat hij zijn armen zakken.

Net op dat moment grijpt Jim McAlister hem bij de nek en vloert op de grasmat op de manier van worstelaar Randy Ortons beroemde "RKO from outta nowhere" – een verwijzing naar de eerste letters van zijn naam en achternaam Randy Kit Orton en de plotseling, onverwachte greep waarmee hij kon uithalen.

Natuurlijk pikte het internet de viering op en ging het de hele wereld rond. En als de sociale media van de club Dundee de video oppikken en er echte worstelcommentaren aan toevoegen, wordt het nog beter.

Met de zegen van Orton

De doelpuntviering ontgaat ook de beroemde worstelaar niet. Orton, hij wordt beschouwd als een van de grootste professionele worstelaars aller tijden, was zeer lovend maar gaf het Schotse duo in een tweet ook advies: "Mooie viering, werk aan je vorm."

Het duo Gary Harkins en Jim McAlister is later nooit doorgebroken in de worstelwereld, maar op die bewuste dag in oktober 2014 wonnen ze hun wedstrijd met 1-3 en zorgde hun plotse inval ervoor dat hun club heel wat extra aandacht kreeg.

Ben je een fan van onze serie? Lees hoe Erling Hålands zenpose voor ophef zorgt tegen PSG.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top