Opnieuw donkere wolken boven Moeskroen: lonen niet betaald; staking in de maak?

Sport | Net nu het sportief een beetje beter gaat, loert er een extra-sportieve crisis om de hoek bij het Stade Le Canonnier van RE Moeskroen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Verschillende Waalse bronnen melden dat de spelers, de staff en de andere personeelsleden van de club nog wachten op hun loon van de maand oktober. Dat zou normaliter begin november op de rekeningen moeten staan, maar de salarissen werden tot op heden nog niet gestort.

Op zich is de vertraging nog niet zo dramatisch, maar de geruchten over eigenaar Gérard Lopez zijn die wel. De Spaanse Luxemburger (die ook nog Bordeaux en Boavista in z'n portefeuille heeft) zou af willen van Moeskroen en zou op zoek zijn naar een overnemer.

Toch wil general manager Benjamin Seillier nog niet aan de alarmbel trekken én spreekt hij bij Notélé nog steeds het vertrouwen uit in Lopez. "Elke keer dat hij een woord gaf, hield hij het. Dat is de realiteit", aldus Seillier. De general manager heeft er dan alle vertrouwen in dat het probleem van de lonen snel opgelost wordt en dat er op een serene manier gezocht kan worden naar een mogelijke overnemer.

De spelers zelf zijn iets minder geduldig. In de kleedkamer groeit de onvrede en wordt er zelfs gesproken over een eventuele staking. Of dat dan nog voor of na de match van vrijdag (uit bij Waasland-Beveren) zal zijn, zal moeten blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top