De zestiende speeldag van de Jupiler Pro League belooft opnieuw vuurwerk

Sport | De Jupiler Pro League gaat dit weekend verder met de zestiende speeldag dag van de Pro League. Op het menu staan drie confrontaties tussen ambitieuze ploegen die allen naar een plaatsje in de top 4 dingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De debatten worden geopend door Union Saint-Gilloise, dat een thuiswedstrijd mag spelen tegen Oud-Heverlee Leuven. De Unionisten gooien momenteel hoge ogen, en dat is heus niet alleen omdat spits Dante Vanzeir in de selectie van de Rode Duivels is opgenomen voor de pot tegen Wales. Op de eerste speeldag klopte Union verrassend buurman Anderlecht en hun succesverhaal lijkt maar te blijven duren.

Een duel van Sporting

Zaterdag zal Sporting Charleroi zich om klokslag 20u45 uur meten met Anderlecht voor een spannende match. Momenteel bevindt Sporting zich in de bovenste regionen van het klassement terwijl de troepen van Vincent Kompany niet eens de top 5 halen. Er is dus nog wat werk aan de winkel voor Anderlecht. Eerder die dag, om 16u15, ontvangt RFC Seraing Sint-Truiden op Pairay. Voor de Luikse club is het zaak om zoveel mogelijk punten te pakken, ze bengelen immers onderaan het klassement en willen maximaal de degradatiezone vermijden.
 
Op dezelfde dag ontvangt AS Eupen KV Kortrijk in de Oostkantons. Cercle Brugge zal van haar kant KV Mechelen verwelkomen in het Venetië van het Noorden. De Kakkers dingen dit jaar mee in de strijd om de top 4 en weten dat ze geen pluimen mogen laten bij een degradatiekandidaat.

Genk moet zich bewijzen tegen Club Brugge

Zondag opent opnieuw met een flinke clash, dit keer tussen Racing Genk en Club Brugge. De Limburgers komen na een paar moeilijke weken stilaan terug op stoom, lijkt het. Blauwzwart wil daarentegen definitief bevestigen dat ze wel degelijk de enige echte favoriet zijn voor de titel. 

Beerschot, dat momenteel rode lantaarn is in het klassement, verplaatst zich naar Zulte Waregem. Standard doet hetzelfde bij KAA Gent. De Rouches en de Buffalo's hebben niet bepaald een goede seizoensstart gekend, maar kunnen wel nog allebei aanspraak maken op een plek in de Play-offs 1. De zestiende speeldag wordt afgesloten door Antwerp, dat op de Bosuil zijn beste beetje voor moet zetten tegen KV Oostende.

Het programma van speeldag 16 op Eleven Pro League:

Vrijdag 26 november

Zaterdag 27  november
Zondag 28 november

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top