Benteke bezorgt Martinez een luxeprobleem

Sport | De Rode Duivels hebben hun ticket voor het volgende WK in Qatar, dat over iets meer dan een jaar zal plaatsvinden, beet. Christian Benteke profiteerde van de afwezigheden om te laten zien dat de coach altijd op hem kan rekenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België won zaterdagavond zonder door te duwen met 3-1 van Estland. De 36.000 aanwezige fans zagen de Belgen zich voor een vijfde opeenvolgende keer plaatsen voor een groot toernooi. Dat is een unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis.

Christian Benteke mocht tegen Estland nog eens in de basis starten. Hij is de nummer drie in de spits, maar Romelu Lukaku en Michy Batshuayi ontbraken door blessures. De aanvaller van Crystal Palace toonde zich en liet zien dat hij de strijd met Batshuayi wil aangaan om als doublure van Lukaku te fungeren.

Een doelpunt à la Batshuayi

De troepen van Martinez controleerden de partij met sprekend gemak en ze kregen tal van kansen. In de twaalfde minuut wist Benteke te profiteren van een blunder van de Estse doelman Matvei Igonen om de 1-0 te scoren. Dat was een doelpunt dat deed denken aan de vele goals van Batshuayi in het Belgische shirt. ‘Batsman’ is een opportunistische spits en dat was Benteke ook in die fase. Die laatste trof in de eerste helft ook nog de paal na een prachtige kopbal.

In de tweede helft was Benteke, die vaak slim positie koos, opnieuw beslissend. Hij bood Yannick Carrasco de 2-0 aan, al was het vooral zijn verdienste dat de bal na zo’n prachtige knal tegen de touwen vloog. Thorgan Hazard zorgde nog voor de 3-1, even voordien had Erik Sorga de 2-1 gescoord. Benteke werd een kleine tien minuten voor het einde naar de kant gehaald voor Divock Origi.

Ander profiel

Benteke scoorde zijn 17de doelpunt als Rode Duivel en hij sprak na de wedstrijd over zijn gebrek aan speeltijd bij de nationale ploeg. "Het is moeilijk om speelminuten te vergaren met de Rode Duivels, maar deze keer wist ik mijn kans te grijpen", legde hij uit aan RTBF. Benteke toonde zich dus aan de bondscoach. Het is een complete spits die diepgang heeft, met de rug naar doel kan spelen en kopbalsterk is. Benteke heeft dus een heel ander profiel dan Batshuayi. De 30-jarige centrumspits is het seizoen goed begonnen bij Crystal Palace en hoopt over een jaar naar Qatar af te reizen.

"Ik vond het jammer dat ik er niet bij was tijdens de Nations League, maar de coach besliste anders. Het belangrijkste is om altijd klaar te staan als hij een beroep op mij doet. Of ik van plan ben de hiërarchie door elkaar te schudden? Natuurlijk. Ik denk dat het belangrijkste is om alles te geven op het veld. We zullen zien wat dat oplevert voor de toekomst." Benteke of Batshuayi als doublure van Lukaku? Martinez zal die keuze het komende jaar moeten maken. De spelers maken het hem alvast niet makkelijk en dat is een luxeprobleem voor de Spanjaard.

Volg Wales-België dinsdag om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top