Tiende week van NFL levert geweldige affiches op

Sport | Zet je schrap voor de tiende week in de National Football League! Proximus Pickx zendt met de Miami Dolphins - Baltimore Ravens, Green Bay Packers - Seattle Seahawks en Las Vegas Raiders - Kansas City Chiefs voor, drie wedstrijden uit op de zenders van Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oneerlijk duel in Miami

Na hun seizoensopener tegen de Patriots boekten de Miami Dolphins de laatste zeven wedstrijden het ene verlies na het andere. Het afgelopen weekend konden ze deze trend een halt toeroepen door met 17-9 te winnen bij Houston. Miami heeft de overwinning deels te danken aan Jaylen Waddle, zonder wie zijn ploeg zondag nooit kon winnen.

De spelers uit Miami spelen vrijdag omstreeks 2u20 tegen de Baltimore Ravens, die in tegenstelling tot de Dolphins een record van zes overwinningen en amper twee nederlagen laten optekenen. Hun laatste succes dateert van de wedstrijd tegen de Minnesota Vikings. Hoewel ze die wedstrijd slecht begonnen en 14 punten moesten goedmaken, vochten de Ravens terug. Die comeback werd mede mogelijk gemaakt door Lamar Jackson, die zijn ploeg voor de derde keer dit seizoen deed terugkomen na een achterstand van minstens tien punten. De Ravens zullen in dit duel duidelijk de betere zijn.

Packers misten hun leiderfiguur

De Green Bay Packers vaarden lang dezelfde koers als de Dolphins, maar dan andersom. De Packers werden in hun eerste wedstrijd verslagen en boekten de zeven volgende wedstrijden een overwinning. Vorige week moesten ze dan weer de duimen leggen in een wedstrijd tegen de Chiefs (13-7). Het gemis van hun leider, Jordan Love, die positief testte op Covid-19 en niet gevaccineerd is, werd duidelijk. Aanvallend kon de ploeg weinig potten breken en tijdens de eerste drie kwarts kon de ploeg geen punten versieren. De Chiefs gingen verdiend met de overwinning naar huis. 

Aaron Rodgers, eveneens een felle antivaxxer, mag zondag (22u55) wel aantreden. Dat is ook zo voor Russel Wilson, die na een vingeroperatie als quarterback van Seattle terugkeert. De Seahawks kunnen zijn terugkeer maar al te goed gebruiken, want na drie overwinningen en vijf nederlagen is het alle hens aan dek om zich voor de play-offs te kwalificeren.

Strak duel tussen Raiders en Chiefs

In het westen is er dit weekend een belangrijke wedstrijd tussen de Las Vegas Raiders en de Kansas City Chiefs. De Raiders wonnen al vijf keer en hebben drie nederlagen achter de kiezen, maar gingen onderuit tegen de New York Giants (23-16). Quarterback Derek Carr was uit op een rematch maar miste die volledig met drie gemiste ballen

Aan de andere kant hebben ook de Kansas City Chiefs vijf overwinningen op hun naam staan. Zij gingen in totaal al vier keer onderuit, maar kijken positief terug op hun parcours. Bovendien wonnen ze van de Packers. Beide teams zijn in de running voor de play-offs en kunnen hun duel van maandag (2u20) gebruiken om hun plek definitief veilig te stellen. 


Volg de NFL-wedstrijden het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Het NFL-schema van week 10:

vrijdag 12 november
Miami Dolphins - Baltimore Ravens vanaf 2u20 op Eleven Sports 2

zondag 13 november
Green Bay Packers - Seattle Seahawks vanaf 22u55 op Eleven Sports 2

maandag 14 november
Las Vegas Raiders - Kansas City Chiefs vanaf 2u20 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top