Abdallah krikt vertrouwen op tegen RWDM: "Misschien joeg ik mijn goaltjes wel te nadrukkelijk na"

Sport | Hakim Abdallah liet eindelijk nog eens van zich spreken bij Lierse Kempenzonen. De sterke spits weegt quasi wekelijks op de defensies van de andere 1B-ploegen, maar slaagde er toch net iets te weinig in om datgene te doen waarvoor de Pallieters hem eigenlijk naar het Lisp haalden: scoren!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar in het Edmond Machtensstadion kon de Malagassische spits zich toch nog eens doorzetten. Eerst lag hij aan de basis van de penalty die de Lierenaars terug in de match bracht en nadien scoorde hij zelf de 2-2 met een welgemikte kopbal.

“Dit is een hele opluchting”, vertelde Abdallah bij Het Nieuwsblad. “Ik kende een mindere periode. Dan doet het goed de ploeg te kunnen helpen. En zeker dat doelpunt was welkom. Toegegeven, misschien joeg ik mijn goaltje iets te nadrukkelijk na. Maar als spits wil je scoren. In die optiek is mijn werkdag geslaagd.”

Toch was de werkdag van Abdallah net iets minder lang als dat hij zelf gehoopt had. Meteen na zijn goal werd de spits immers naar de kant gehaald. Maar Abdallah had best wel begrip voor de keuze van zijn coach. “De voorbije wedstrijden loste Jens Naessens me wel vaker af en deed hij het goed. En zoals al gezegd speelde ik wat minder. Ik maak er geen zaak van. Het ploegbelang primeert.”

Favoriete tegenstander?

Toch lijkt RWDM met voorsprong de favoriete tegenstander van Abdallah te zijn. In de heenmatch scoorde de aanvaller zijn eerste competitiegoal voor Lierse Kempenzonen én leverde hij ook nog een assist af en nu was hij dus opnieuw goed voor een goal en een cruciale actie (penaltyfase). Op een totaal van drie goals en twee assists kan dat al wel tellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top