Belgische beloften trekken naar Schotland om hun leidersplaats nog meer uit te diepen

Sport | Met ruime voorsprong staat de U21 van de Rode Duivels aan de leiding in het klassement van Groep I in de kwalificatiecampagne voor het Europees kampioenschap in 2023. Kunnen de nationale beloften dinsdag 16 november eveneens winnen tegen Schotland, dat momenteel derde staat?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgen spelen dinsdag uit in Schotland voor een wedstrijd tegen de huidige nummer drie in hun groep. De Schotten hebben met vier punten een even grote voorsprong op de zesde ploeg uit het klassement, Kazachstan. Voor de Kazachen zit de kwalificatiecampagne er bijna op, zij konden nog geen enkele wedstrijd winnen of gelijkspelen en hebben dus nul punten.

Ondanks het feit dat België mooi op kop staat in zijn groep, waart het spook van de vorige kwalificatiecampagne nog rond in het bondsgebouw. Enkele jaren geleden werd immers op de laatste dag van de kwalificatiecampagne verloren tegen de beloften van Duitsland en hierdoor zagen de Duivels een deelname aan het EK door hun neus geboord. Coach Jacky Mathijssen weet dus maar al te goed dat hij het vel van de beer niet te snel mag verkopen.

Hij weet immers als geen ander dat enkel de negen groepswinnaars en de beste runner-ups zich zullen plaatsen voor het EK dat in 2023 in Georgië en Roemenië wordt georganiseerd. Van de acht landen die te weinig punten konden sprokkelen, kunnen er in september 2022 nog vier een ticket bemachtigen via play-offs. Maar de doelstelling van de jonge Duivels is duidelijk: de rechtstreekse kwalificatie, die nu binnen handbereik is.

Volg de match van de nationale beloften in en tegen Schotland nu dinsdag 16 november vanaf 19u55 live op Pickx.be of op tv via de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top