De Belgische beloften willen hun perfect rapport ook tegen Turkije en Schotland behouden

Sport |

Met vier overwinningen in evenveel wedstrijden zijn de Belgische U21 hun kwalificatiecampagne voor Euro 2023 perfect begonnen. Ze willen nu gaan voor niets minder dan een 6 op 6 tegen Turkije en Schotland, twee tegenstanders die niet onmiddellijk in aanmerking lijken te komen om hun poule als groepswinnaar af te sluiten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twaalf op twaalf, negen doelpunten gescoord en slechts één tegendoelpunt. Dat is het uitstekende rapport dat de spelers onder leiding van coach Jacky Mathijssen kunnen voorleggen sinds het begin van de kwalificaties voor het EK U21 van 2023 in Georgië en Roemenië. Met zes punten voorsprong op Denemarken, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, lijken de Rode Duivels U21, met Loïs Openda als een van de absolute uitblinkers dankzij zijn vijf doelpunten, klaar om opnieuw een rol van belang te spelen op het EK.

6 op 6 als objectief

Na de winst tegen de Denen, die de voornaamste concurrenten van de Belgen zijn voor de eerste plaats in groep I, moeten de beloften enkel mikken op een overwinning tegen Turkije, nu vrijdag 12 november in Leuven. Normaal gezien mag deze wedstrijd tegen het Turkse geen probleem zijn voor de Belgen aangezien ze twee maanden geleden in Bursa met een 0-3 zege hun grootste overwinning van deze campagne tot nu toe boekten.

De beloften zullen zich nog wel herinneren dat zij in die wedstrijd verschillende moeilijke momenten hebben gekend, met name bij het begin van de eerste en de tweede helft, al wisten ze nadien zich telkens te herpakken. Ze zullen vanaf het begin geconcentreerd moeten zijn als ze niet willen verrast worden door de Turken, die onlangs hun eerste overwinning in Kazachstan boekten (0-1), na een 1-1 gelijkspel met Schotland.

Niet meer weggooien

Net Schotland zal de volgende tegenstander van de beloften zijn op dinsdag 16 november. De Schotten hebben nog niet veel ervaring kunnen opdoen in de kwalificaties, want ze hebben pas twee wedstrijden gespeeld. Met een 1-1 gelijkspel in Turkije en een 0-1 nederlaag tegen Denemarken, hebben de Schotten nog geen overwinning binnengehaald. Als ze de vorm en ijver kunnen vasthouden die ze sinds het begin van de campagne hebben laten zien, moeten de Belgen in staat zijn om de drie punten mee over het Kanaal te nemen.

In deze twee wedstrijden zullen de Belgische beloften moeten bewijzen dat ze lessen hebben getrokken uit de vorige kwalificatiecampagne, toen ze na een zeer goede start, met onder meer twee overwinningen op Duitsland, toch nog uit de boot vielen, door niet nog meer punten te verspillen tegen meer bescheiden landen. Met twee nieuwe overwinningen op zak, zouden de Rode Duivels U21 volgend jaar in maart ook met veel vertrouwen naar Denemarken kunnen afreizen.

De negen groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De overige acht runner-ups spelen barragewedstrijden voor nog vier tickets. Roemenië en Georgië zijn als organisator zeker van deelname

Volg de wedstrijden van de Belgische beloften tegen Turkije op vrijdag 12 november om 20u en tegen Schotland op dinsdag 16 november om 20u05 hier in streaming of exclusief op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het wedstrijdschema van de Belgische beloften:

Vrijdag 12 november

  • België - Turkije (20u00) in het Den Dreef-stadion in Leuven

Dinsdag 16 november

  • Schotland - België (20u05)

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top