Arsenal zet zijn zinnen op de amper vijfjarige Zayn Ali Salman

Sport |

In de Premier League gaat het iets beter met Arsenal, dat dit weekend tegenover het Leicester City van Timothy Castagne en Youri Tielemans staat. De club is ook bezig met de toekomst en denkt aan de zéér lange termijn. Arsenal lonkt naar een voetballertje van amper vijf jaar oud.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arsenal was begin jaren 2000 een Engelse topclub die zich met de allerbeste clubs in Europa kon meten. De afgelopen jaren zakte het echter ver terug. Dit seizoen staat de club na negen speeldagen op een tiende plaats, maar de laatste weken zijn ze beter bezig met drie overwinningen en twee puntendelingen in de laatste vijf wedstrijden.

The Gunners kwamen onlangs ook in het nieuws via een BBC-reportage over Zayn Ali Salman. Deze naam doet op dit moment waarschijnlijk geen belletje rinkelen. Toch loopt hij in de kijker van Arsenal. Het jongetje is nog maar vijf jaar oud.

De kleine Messi

Zayn Ali Salman werd in het Franse Laval opgemerkt door Arsenal. Dat kwam vooral dankzij de vader van het jonge talent, want hij postte heel wat filmpjes van het voetbaltalent van zijn zoontje op Instagram. De scouts van Arsenal waren meteen onder de indruk van snelheid met bal aan de voet en zijn uitmuntende traptechniek. Hij kreeg al de bijnaam ‘de kleine Messi’.

"Deze jongen doet dingen die hij niet zou moeten doen", zei Stephen Deans, de talentscout van de Londense club tegen de BBC. Zijn vader gaat verder en voor hem heeft zijn zoon een gave die hij al vanaf de geboorte zag. "Ik herinner me dat, vlak na zijn geboorte, de verpleegster hem op zijn buik legde en hij zijn hoofd ophief en begon rond te kijken."

Te vroeg?

De hele situatie rondom het vijfjarige ‘wonderkind’ roept uiteraard de nodige vragen op, vooral omdat hij de kleuterschool nog niet heeft afgemaakt. Dat vertelt Medhi Ngoyi, technisch coördinator bij Paris FC, aan HuffPost. Volgens hem is het rekruteren van een kind van die leeftijd "niet logisch".

Arsenal reageerde via de woordvoerder in The Times. “Op zijn leeftijd maakt Zayn officieel nog geen deel uit van onze academie." Hij voegde er tegelijkertijd aan toe dat Zayn Ali Salman voorlopig gewoon deelneemt aan sessies die openstaan voor kinderen onder de zes jaar. De eerste leeftijdsgroep die officieel de kleuren van Arsenal verdedigen, zijn de U9. Volgens de BBC hebben andere clubs de ouders van het voetballertje ook al aanbiedingen gedaan.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zayn Ali (@zaynalisalman)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top