Standard en Genk willen de crisis bezweren op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League

Sport | De dertiende speeldag in de Jupiler Pro League staat voor de deur. Dat is vooral voor KRC Genk en Standard een belangrijk moment. Beide ploegen zitten in een crisis en moeten dringend punten gaan pakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KV Oostende opent de debatten op vrijdag om 20u45 tegen KV Mechelen. KVO kan mits een zege op gelijke hoogte komen met de Maneblussers. Zaterdag om 16u15 neemt Charleroi het in eigen huis op tegen Eupen. De Carolo’s zijn goed op dreef en willen Eupen, dat een 0 op 6 boekte, met nul punten huiswaarts sturen. Charleroi kan bij een zege zijn weg richting de top verder proberen te zetten.

Club Brugge trekt naar Limburg

Om 18u30 moet Standard na vijf wedstrijden zonder overwinning winnen van KV Kortrijk. De Kerels zullen bijzonder gemotiveerd zijn tegen de ploeg van hun ex-coach Luka Elsner, die enkele weken geleden plots Kortrijk voor Standard inruilde. Beerschot staat op hetzelfde tijdstip voor een nieuwe cruciale match in de strijd om het behoud. Het ontvangt Seraing en dat is een match die de Kielse Ratten moéten winnen.

Om 20u45 sluiten STVV en Club Brugge de dag af. Blauw-Zwart kan, enkele dagen voor de trip naar Manchester, maar best op zijn hoede zijn, want STVV wist dit seizoen AA Gent, Standard en Anderlecht al in bedwang te houden. De landskampioen komt voorlopig wisselvallig voor de dag in de competitie.

Antwerp op zoek naar driepunter

Op zondag komen er vier topclubs aan spelen toe. KRC Genk trekt om 13u30 naar Zulte Waregem, dat met een 4 op 6 voor ademruimte zorgde. De Limburgers boekten vijf nederlagen op rij (in de Europa League en de competitie) en hopen eindelijk weer te winnen. John van den Brom staat stevig onder druk.

Om 16u moet Antwerp een week na het treffen tegen Club Brugge deze keer Cercle Brugge partij geven. Na een 1 op 6 heeft de Great Old weer honger naar een driepunter. Om 18u30 ontvangt Anderlecht het stugge OHL van Marc Brys. Paars-wit lonkt naar de top en kan mits een nieuwe driepunter een goede zaak doen.

AA Gent sluit de dertiende speeldag af met om 21u de topwedstrijd tegen Union SG, dat dé revelatie is van dit seizoen. De Buffalo’s zijn goed bezig, ze wonnen met 0-3 bij Genk, en willen hun opmars in de rangschikking ook tegen Union nog verder zetten.

Het programma van speeldag 13 van de Jupiler Pro League:

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top