Na Van de Weghe (Deinze) fulmineert nu ook Dailly (RWDM) de ref na een match tegen Westerlo

Sport | RWDM verloor zondag met 1-2 van competitieleider KVC Westerlo. Geen al te verrassend resultaat, maar de manier waarop de Westelse overwinning tot stand kwam zorgt toch voor de nodige frustraties bij RWDM-voorzitter Thierry Dailly.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De tweede goal van Westerlo kwam er namelijk nadat De Cuyper vanuit buitenspel de bal aan doelpuntenmaker Daci kon passen. Een fase die - volgens Dailly - beter beoordeeld had moeten worden door de ref en zijn assistent. "Iedereen in het stadion had gezien dat De Cuyper buitenspel stond", vertelt de voorzitter bij Het Laatste Nieuws.

"In eerste klasse A doen ze er zeven minuten over om te discussiëren over een millimeter buitenspel, De Cuyper stond zeker dertig centimeter offside", gaat Dailly verder. "In mijn ogen zijn zowel de hoofdscheidsrechter als de lijnrechter tekort geschoten. Ondertussen zitten wij wel met de gebakken peren. En met excuses achteraf ben ik niets, want daar kopen we niets voor."

Ref wraken?

Vervolgens stelde de voorzitter nog eens vraagtekens bij de integriteit van ref Jordy Vermeire. "Is het nog toeval dat wij met Vermeire als scheidsrechter nog geen enkel punt hebben kunnen pakken? Wat moet ik of wat moeten wij als club daarvan denken? Misschien overwegen we wel de bond te vragen om Vermeire een tijd niet mee onze wedstrijden te laten fluiten. Ik ben de laatste om de scheidsrechter(s) aan te vallen, maar wat zondag tegen Westerlo is gebeurd, kunnen we niet zomaar blauw-blauw laten", klinkt het nog.

Boete

Het voorval doet denken aan de uitval van SK Deinze-voorzitter Denijs Van de Weghe. Die liet zich eerder dit seizoen ook al eens opmerken met stevige uitspraken aan het adres van de ref na het 2-2 gelijkspel van SK Deinze tegen KVC Westerlo.

Van de Weghe werd eerder deze week nog veroordeeld tot een boete van 5000 euro voor die uitspraken. Maar de voorzitter van SK Deinze heeft al te kennen gegeven dat hij in beroep gaat tegen die veroordeling en dat hij 'het gevraagde bedrag nooit zal betalen'.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top