'Last team standing'! Lierse K. scoorde als enige team al in elke 1B-match

Sport | Lierse Kempenzonen incasseerde zaterdagavond een nieuwe uitnederlaag. De Kempenaars kwamen 2-0 achter bij Excelsior Virton, maar konden zich toch terug in de match knokken na een goal van Hendrickx. Maar daar bleef het helaas bij voor de Pallieters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De goal van Hendrickx was achteraf gezien dus enkel een pleister op een houten been, maar het doelpunt zorgde er wel voor dat Lierse Kempenzonen na acht speeldagen nog de enige ploeg is die al in elke wedstrijd wist te scoren.

Voor de achtste speeldag moest Lierse Kempenzonen die titel delen met SK Deinze, maar de Oost-Vlamingen kwamen vrijdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Waasland-Beveren.

Het huidige seizoensrecord staat in schril contrast met het negatieve competitierecord dat Lierse K. vorig seizoen liet optekenen. Toen konden de Pallieters in 15 duels niet scoren en dat was met voorsprong de slechtste offensieve prestatie sinds de start van 1B. Het vorige record stond op 12 duels zonder doelpunt en werd gedeeld door Roeselare ('17-'18), Tubize ('18-'19) en Lommel ('19-'20).

Scoren en laten scoren

Wie altijd scoort, kan altijd winnen. Maar dan moet de boel achterin wel gesloten blijven. En daar wringt voorlopig het schoentje bij Lierse Kempenzonen. De defensie hield nog maar één keer de nul en kreeg al 13 goals binnen. Daarmee heeft Lierse K. de op een na meest gepasseerde verdediging van de reeks. Enkel rode lantaarn Moeskroen kreeg al meer goals binnen (16 met voorlopig nog een match minder gespeeld).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top