One day, one goal: Maximilian Arnold tart de natuurwetten

Sport | Iedereen herinnert zich de legendarische vrijschop van Roberto Carlos met Brazilië tegen Frankrijk, in 1997. Enkele jaren geleden deed Maximilian Arnold met Wolfsburg bijna hetzelfde tegen Eintracht Frankfurt. Zijn doelpunt tartte de fysicawetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vakkundig op een bal trappen is een kunst die heel wat techniek en behendigheid vereist. De juiste kracht, in combinatie met het ideale traject: het is de vrucht van heel wat oefening, versterkt door individueel talent. De Bundesliga is vruchtbare grond voor werelddoelpunten. De Duitse competitie trakteert de voetballiefhebber elk jaar opnieuw op enkele onvergetelijke goals, zoals die van Maximilian Arnold.

Beslist geen toevalstreffer

Op de negentiende speeldag ontving Wolfsburg Eintracht Frankfurt. Na een overtreding van Frankfurt-speler Simon Falette op Renato Steffen, zet Arnold zich achter de bal voor een vrijschop op de rand van de zestien. De positie van de vrije trap bood weinig rechtstreekse doelkansen voor de schutter. Om te scoren moest de linkspoot trachten om rond de muur in de rechterhoek van de goal te trappen. Of staalhard rechtdoor, in de richting van de tegenovergestelde winkelhaak.

De Duitse speler besloot om een derde optie te proberen: richting de keeper. Zijn vlottende bal, rot van het effect, vloog eerst recht op de doelman af, om dan in volle vlucht van zijn voorspelbare traject af te wijken en als een magneet in de linkerbovenhoek te landen. De doelman stond aan de grond genageld en kon enkel met lede ogen vaststellen hoe de bal in zijn winkelhaak zweefde.

De weergaloze vrije trap had evenwel geen enkele impact op de score, want Frankfurt zou winnen met 1-3. Op het moment van de rake vrijschop gaf de score al 0-2 aan, en een derde goal zou pas laat in de wedstrijd gescoord worden.

Op z’n Roberto Carlos

De vrije trap roept herinneringen op aan een wereldberoemde vrijschop van ene Roberto Carlos, die 21 jaar eerder raak trof met Brazilië tegen Frankrijk tijdens een landentoernooi. De minicompetitie met ook Engeland en Italië diende als voorbereiding op het WK, een jaar later in Frankrijk.

De openingsmatch in Lyon eindigde op 1-1. Marc Keller wiste het doelpunt van Roberto Carlos uit. Eentje die voetbalgeschiedenis zou schrijven door z’n grillig traject. Op 35 meter (!) van de goal van Barthez nam de Braziliaan een gigantische aanloop, tot aan de middencirkel, om met links een kanonskogel af te vuren richting rechterkant van de goal.

Zijn bal leek geen doel te treffen, tot het traject als een telegeleide raket verandert en zwenkt richting Frans doel, tegen de netten. Een legendarische goal.

Fan van deze serie ? Herbeleef de gelukstreffer van Taiwo met Marseille.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top