Welke Rode Duivels boeken succes met hun club in de achtste finales van de EFL Cup?

Sport | Deze week gaat de bal weer aan het rollen in de Engelse EFL Cup. Zestien ploegen zijn nog in de running voor de beker. De beste affiches zijn te volgen op de kanalen van Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdag komen tal van Belgen in actie in de EFL Cup. Chelsea en Romelu Lukaku proberen de klip van de achtste finales te bedwingen in de thuismatch tegen Southampton. Die laatste rijden een wisselvallig parcours in de competitie en hebben daarom iets goed te maken tegen The Blues. Zal ex-Standardspeler Moussa Djenepo het vuur aan de schenen van de Londenaren kunnen leggen?

In de Engelse hoofdstad zal Arsenal zijn vel duur verkopen tegen Leeds United. De Gunners hebben kaas gegeten van het tactisch brein van Marcelo Bielsa en hoeden zich voor hun stugge tegenstander. Albert Sambi Lokonga zal eveneens een hoofdrol kunnen spelen in het neutraliseren van de aanvalsgolven aan Elland Road.

West Ham tegen KDB

Een week na de confrontatie tegen Racing Genk in de Europa League kruist West Ham de degens met één van de voormalige Limburgse chouchous, Kevin De Bruyne, in het Londense olympisch stadion. De Hammers zullen het onderste uit de kan moeten halen om de troepen van Pep Guardiola te kloppen. In de vorige ronde bewezen ze al dat ze in staat zijn om reuzen te bedwingen door Manchester United te vellen.

Tot slot is de partij tussen Leicester en Brighton eveneens een aantrekkelijke affiche. Youri Tielemans en Timothy Castagne weten dat de bezoekers niet te versmaden zijn, en één man in het bijzonder: Leandro Trossard. De winger van de Rode Duivels maakt het mooie weer bij zijn club, die momenteel in de hoogste regionen van het Engelse kampioenschap kampeert. Deze partij zou klaarheid moeten scheppen over de doelstellingen van beide clubs voor de rest van het seizoen.

Volg de EFL Cup het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

De kalender van de uitzendingen van Eleven Sports:

Dinsdag 26 oktober

Woensdag 27 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top