Behoudt Atalanta zijn leiderplaats in de Champions League op bezoek bij Manchester United?

Sport | Manchester United krijgt op de derde speeldag in de groepsfase van de Champions League het Italiaanse Atalanta over de vloer. Atalanta trekt als leider naar Manchester, maar heeft amper één punt voorsprong op Cristiano Ronaldo en co.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atalanta kende in tegenstelling tot voorgaande jaren een mindere start van het seizoen. In de Serie A vertoeft de ploeg uit Bergamo op een achtste plaats en staat het zo op gelijke hoogte met Lazio en Juventus. In de afgelopen competitieduels pakte Atalanta 1 op 6. Met AC Milan en Inter waren de tegenstrevers echter niet van de poes.

In de Champions League werd er nog niet verloren. Op de openingsspeeldag raakte Atalanta niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Villarreal, tegen Young Boys Bern viel er een 1-0-zege te noteren. 

“Meest complete elftal”

Luca Percassi, de CEO van Atalanta, gelooft steevast in een nieuw topseizoen voor zijn ploeg. Atalanta verraste de voorgaande jaren vriend en vijand door fris en aanvallend voetbal te koppelen aan goede resultaten, met knappe eindnoteringen in de competitie tot gevolg. Met een beperkt budget weet het team van Gian Piero Gasperini te charmeren. Twee seizoenen terug nog was Atalanta zelfs kwartfinalist in de Champions League. 

En volgens Percassi wordt het alleen maar beter. “Ik geloof dat de ploeg die we nu hebben de meest complete is dan de voorbije jaren”, aldus de CEO. Toch blijven zijn ambities realistisch naar eigen zeggen. “Een Europees ticket voor volgend seizoen is opnieuw het doel”, klinkt het bij de Italiaan. 

Gosens en Pessina ontbreken

Atalanta zal het straks zonder smaakmakers Robin Gosens en Matteo Pessina moeten doen. Pessina was tegen Young Boys nog de matchwinnaar door de enige goal van de match te scoren. In diezelfde partij verliet Gosens geblesseerd het veld en zou volgens berichten zo’n twee maanden buiten strijd zijn. 

Onder meer Cristiano Ronaldo van Manchester United zal opgelucht ademhalen nu Gosens ontbreekt. Ronaldo heeft namelijk niet zo’n goede herinneringen aan de Duitser, die op het EK in de groepsfase Portugal kapot speelde met een goal en twee assists in de 4-2-zege van Duitsland tegen Portugal. 

Fenomenale De Roon

Wie wel op het veld zal staan, is Marten de Roon. De Nederlander is één van de weinigen in de Atalanta-kern die weet wat het is om op Old Trafford te moeten voetballen. De Roon voetbalde namelijk van 2016 tot 2017 een jaartje bij Middlesbrough. Maar na amper één seizoen moest Boro weer afzakken naar de Championship. De Roon kon niet verhinderen dat Middlesbrough degradeerde. 

In de confrontatie op bezoek bij ManUtd verloor het met 3-1, na een goal van onder meer Marouane Fellaini. Toch had toenmalig United-coach José Mourinho lovende woorden in petto over De Roon. De Portugees noemde de middenvelder na afloop “fenomenaal”. 

Nadien begon De Roon zijn opmars te maken in Italië bij Atalanta. Met zijn loopvermogen en werkijver ontpopte hij zich de voorbije jaren tot een onmiskenbare werkmier op het middenveld van Atalanta. Zijn werkijver zal ongetwijfeld op woensdag 20 oktober van pas komen in het Theatre of Dreams.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top