Elsner maakt debuut bij Standard, Anderlecht moet bevestigen

Sport | Na de interlandbreak is het weer aan de Belgische clubs om ons het nodige voetbalplezier te geven. Het is onder meer uitkijken naar het debuut van Luka Elsner bij Standard. Daarnaast staan er ook nog een aantal andere interessante wedstrijden op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Jupiler Pro League begint aan de elfde speeldag. Club Brugge opent op vrijdag de debatten met een thuiswedstrijd (om 20u45) tegen KV Kortrijk, dat Luka Elsner dus naar Standard zag vertrekken. Philippe Clement & co willen na een 2 op 6 weer aanknopen met een overwinning.

Wat kan Standard onder het bewind van Elsner?

Zaterdag neemt Standard het in eigen huis op tegen Oud-Heverlee Leuven. Om 20u45 kunnen de fans Luka Elsner voor het eerst aan het werk zien als trainer van de Luikenaars. De Rouches hebben na enkele nederlagen dringend nood aan een driepunter. Eerder op de dag (om 16u15) neemt Union SG het in eigen huis op tegen Seraing. Beide ploegen doen het verrassend goed na de promotie naar Eerste Klasse A.

Wat later op de avond (18u30) staat er een zeer belangrijke match op het programma voor Zulte Waregem, dat in eigen huis Antwerp ontvangt. De Great Old staat aan de leiding, samen met Eupen, terwijl Zulte Waregem de rug wil rechten na de 5-1 nederlaag bij Seraing. Op hetzelfde moment nemen ook KV Oostende en Cercle Brugge het tegen elkaar op.

Anderlecht naar Limburg

Op zondag komen heel wat topclubs aan bod. Anderlecht trekt naar de Hel van Stayen, waar het STVV om 13u30 partij geeft. Het is uitkijken naar de prestatie van de Brusselaars, die sterk voor de dag kwamen tegen Club Brugge. Enkele uren later is er de altijd beladen wedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot (om 16u). KVM is goed bezig en is de favoriet, terwijl Beerschot nog steeds wacht op zijn eerste zege van het seizoen.

Voor Racing Genk wacht er die dag om 18u30 een zware wedstrijd op het veld van Sporting Charleroi. Na nederlagen tegen Eupen en Dinamo Zagreb hebben ze bij de bekerwinnaar ook nood aan de drie punten. Om 21u is er dan de afsluiter van de speeldag met AA Gent tegen KAS Eupen. De Buffalo’s zijn weer niet goed aan het seizoen begonnen, terwijl Eupen dé revelatie is. Alle druk ligt dus bij Hein Vanhaezebrouck & co.

Het programma voor de 11de speeldag:

Vrijdag 15 oktober

Zaterdag 16 oktober
Zondag 17 oktober
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top