Zeven afwezigen bij Waasland-Beveren; Virton wil "positief voetbal" brengen op de Freethiel

Sport | Waasland-Beveren en Excelsior Virton kijken elkaar straks om 16u voor het eerst in de ogen. De thuisploeg kan bij winst (tijdelijk?) weer naar de tweede plek in het klassement klimmen terwijl de bezoekers bij een driepunter de kloof met de subtop dichten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Momenteel telt Virton drie punten minder dan Waasland-Beveren. Die drie punten vormen momenteel ook een kloof tussen de subtop (Lommel, Lierse K., Deinze en Waasland-Beveren) en de kelder van het klassement (Virton, RWDM, Moeskroen). Gezien de bijzonder zwakke thuisreputatie van Waasland-Beveren (0 op 6 en geen enkel doelpunt gescoord), lijken drie punten geen utopie voor Virton. De Luxemburgers zijn namelijk zelf al vier matchen ongeslagen.

Puzzelwerk

Bovendien heeft Marc Schneider wel wat selectieproblemen bij Waasland-Beveren. Zo zijn er maar liefst zeven spelers niet bij door blessures en schorsingen. Naast de langdurig geblesseerde Vukotic liggen ook Mertens, Faucher en Davis in de lappenmand. Albanese en Lathouwers zijn niet geselecteerd door ziekte en Schryvers zit een rode schorsingsdag uit. Mujakic is wel hersteld van zijn blessure en ook nieuwkomer Tshimanga zit meteen in de selectie.

Bij Virton kunnen we dezelfde namen verwachten als tegen SK Deinze. Al wil coach Christophe Gregoire wel graag een andere ingesteldheid van zijn team. "Tegen Deinze moesten we te veel vanuit de reactie voetballen", vertelde de coach bij La Meuse. "Daardoor kwamen we lang moeilijk in de match, al ging het na de rust beter. Ik wil dat mijn spelers de ingesteldheid van de tweede helft tegen Deinze opnieuw opnemen tegen Waasland-Beveren. Dat wil zeggen dat ze positief voetbal moeten brengen en de tegenstander meteen moeten laten zien dat we ze pijn kunnen doen."

Thuiskomen

Eén speler zal alvast extra gebrand zijn op een goede prestatie. Din Sula speelde de voorbije drie seizoenen op de Freethiel, maar kon er zich nooit echt doorzetten. Hij kreeg afgelopen zomer geen nieuw contract en moest dus op zoek naar een nieuwe club. Die vond hij bij Virton, waar hij voorlopig in elke match aan de aftrap kwam en ook al één keer scoorde (tegen Moeskroen).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top