Scifo vist 'verloren zoon' op voor verplaatsing naar Lier

Sport | Excelsior Moeskroen gaat zaterdagavond op het Lisp nog maar eens op zoek naar een eerste competitieoverwinning. Les Hurlus moeten dan wel voorbij de enige ploeg die thuis nog geen enkel punt verloor én momenteel in een flow verkeert waarin ze al enkele jaren niet meer in gezeten hebben bij Lierse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het wordt dus alweer geen sinecure voor Moeskroen om die broodnodige drie punten op zak te steken. Maar er zit wel een 'surprise van de chef' in de selectie voor de verplaatsing naar de Kempen: Marko Bakic!

De 27-jarige Montenegrijn was de voorbije jaren een sterkhouder bij Moeskroen, maar wilde na de degradatie graag elders aan de slag. Dat leek geen al te groot probleem te worden omdat de middenvelder effectief wel over de kwaliteiten beschikt om op een hoger niveau te spelen, maar uiteindelijk raakte Bakic niet weg. Dat zorgde voor een knak die hem de eerste maanden niet in staat stelde om opnieuw de handdoek op te nemen bij Moeskroen, maar nu is hij dus wél weer terug.

Terug helder in het kopje

In de Waalse kranten liet Bakic vorige week al verstaan dat hij opnieuw paraat is om te knallen voor zijn team en dat hij zijn crisis volledig overwonnen heeft. De Montenegrijnse international liet zelfs optekenen dat hij de huidige selectie van Moeskroen sterker vond dan die van vorig seizoen.

Woorden die als muziek in de oren klonken van Enzo Scifo, die Bakic dus mee op de bus zet richting Lier. Ook clubicoon Mohamed en verdediger Taravel (vorige week roodgeschorst) zijn opnieuw van de partij. Mayoka-Tika, Gueye en Postolachi zitten nog wel in de ziekenboeg terwijl Bourdouxhe opnieuw niet geselecteerd werd.

Geen verrassingen

Bij Lierse Kempenzonen zijn er minder verrassingen. Coach Tom Van Imschoot rekent op dezelfde jongens die vorig weekend Waasland-Beveren te grazen namen. Mogelijk krijgt Nils Schouterden zijn eerste speelminuten nadat hij vorig weekend 90 minuten op de bank bleef.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top