Dankzij Alexis Saelemaekers kunnen de Rode Duivels hun spel diversifiëren

Sport | Volgende week donderdag spelen de Rode Duivels de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk. Een belangrijke wedstrijd waarin we Alexis Saelemaekers in de basisopstelling terug zouden kunnen zien, aangezien hij de laatste wedstrijden punten heeft gescoord. En dat is goed, want hij stelt de Belgen in staat om meer gevarieerd te spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België en Frankrijk hebben een eitje te pellen sinds het verlies van de Rode Duivels in de halve finale op het WK 2018. Enerzijds betreuren de Belgen het dat ze de finale niet hebben kunnen bereiken tegen een tegenstander die ze een deel van de wedstrijd hebben gedomineerd, anderzijds aarzelen de Fransen nooit om aan dit pijnlijke resultaat te herinneren door het over de Belgische ‘seum’ te hebben, wat zoveel wil zeggen als de ergernis of de irritatie.
 
Om verdere bespotting te voorkomen, zal ons land moeten winnen. En om dat te bereiken, zullen we solide moeten zijn en een minder stereotiep spel moeten ontwikkelen dan in 2018. Toen had Frankrijk geen moeite om de Belgische aanvallen op te vangen dankzij hun solide verdediging. Maar daarvoor heeft Roberto Martinez een nieuw wapen: Alexis Saelemaekers.
 
Meer diepte en geloop in het midden
 
Tegen Estland en Wit-Rusland besloot Roberto Martinez om de speler van AC Milan op de rechterflank te laten spelen, gewoonlijk gereserveerd voor Thomas Meunier of Timothy Castagne. Een positie die Saelemaekers perfect past, omdat hij zowel verdedigend als aanvallend goed zijn plan trekt. Maar in het systeem van Martinez zijn het zijn aanvallende kwaliteiten die meer variatie bieden.
 
Zoals we weten, houdt Thomas Meunier ervan om de lijn af te gaan om dan een voorzet af te geven. Van Saelemaekers kan je hetzelfde zeggen. Maar de voormalige Anderlecht-speler is een beetje sneller dan de Dortmund-speler en heeft ook een betere passkwaliteit. Waar Meunier vaak de neiging heeft om op zijn flank te blijven, kan Saelemaekers op een vinnige manier naar het centrum van het veld komen.
 
Goede verstandhouding met Trossard
 
Deze manier van spelen past goed met die van Leandro Trossard die hetzelfde kan doen. Waar we vroeger Mertens hadden die in het midden opdook en Meunier op de flanken, laat het duo Trossard-Saelemaekers meer gevarieerde loopacties van de spelers toe waardoor de tegenstanders het ook moeilijker hebben om te verdedigen. Over heel een wedstrijd, wordt dat vermoeiend voor hen. De laatste twee wedstrijden dat de twee spelers samen speelden waren zeer positief.
 
Ze zullen echter moeten oppassen dat ze niet blindelings gaan aanvallen, want de Fransen hebben ook een paar flinke troeven op hun linkerflank, met Théo Hernandez, Thomas Lemar, Kingsley Coman en natuurlijk Kylian Mbappé.
 
Volg de wedstrijd tussen België en Frankrijk deze donderdag 7 oktober vanaf 20u25 op VTM.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top