Officieel: Tshimanga tekent bij Waasland-Beveren: "Lang genoeg stilgezeten"

Sport | Het hing al enkele dagen in de lucht, maar het is nu ook officieel: Derrick Tshimanga keert na een jaartje in 1A terug naar 1B en gaat de kleuren van Waasland-Beveren verdedigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 32-jarige linksachter komt als vrije speler naar de Freethiel nadat zijn contract bij OH Leuven deze zomer afliep. Tshimanga speelde uiteindelijk tussen 2017 en 2021 voor OHL en beleefde ook enkele mooie jaren in 1B. Zo werd hij in de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 verkozen tot beste linksachter van de reeks. Voordien maakte hij naam bij Sporting Lokeren, KRC Genk en Willem II. Tshimanga stond ook één keer op het veld als Rode Duivel (in 2011 uit bij Slovenië).

Met zijn transfer naar Waasland-Beveren hoopt Tshimanga alvast om die draad opnieuw op te pakken. “ Ik heb nu lang genoeg stilgezeten, dus ik ben echt gebrand om te spelen en te presteren", vertelt hij op de officiële website van Waasland-Beveren. De club wil het hoogst haalbare bereiken en ik ben zeker dat we met deze groep daar ook toe in staat zijn. Er is veel kwaliteit, nu is het zaak om iedere week vooruitgang te boeken en punten te pakken.”

Broodnodige versterking

Tshimanga moet voor extra defensieve mogelijkheden zorgen bij Waasland-Beveren. In de eerste plek wordt hij een directe concurrent van Chris Kablan. De Zwitser speelde de voorbije weken als vaste linksachter, maar viel tegen Lierse Kempenzonen wel geblesseerd uit. Maar Tshimanga kan ook centraal uit de voeten en kan in die hoedanigheid ook mee het vele blessureleed (Vukotic, Mujakic, Mertens en dus Kablan) opvangen.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top