One day, one goal: de onwaarschijnlijke gelukstreffer van Philipp Schobesberger

Sport | Soms is een wereldgoal niet zozeer de vrucht van kunde dan wel van buitenaards geluk. In de categorie 'gelukstreffers' spant de goal van Philipp Schobesberger in de Europa League de kroon.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geweldige goals: ze bestaan in alle soorten en gewichten. De goal van Schobesberger, op een mooie avond in 2015, was geweldig in al zijn geluk. Ofwel beschikt de Oostenrijker over een buitenaardse techniek: oordeel vooral zelf.

Op 5 november 2015 trof Rapid Wenen Viktoria Plzen in de Europa League. De Oostenrijkers voetbalden op een wolk en eindigden op kop in de groep. Die eerste plaats was deels te danken aan de uitoverwinning tegen de Tsjechen (1-2) en aan één man in het bijzonder: matchwinnaar Philipp Schobesberger.

Eeuwige glorie

Rapid opende de score even na het kwartier, en zag Plzen in de 71ste minuut langszij komen. De Oostenrijkers waren gebrand op de zege en namen duidelijk geen genoegen met een puntendeling. In de 77ste minuut werd een tegenaanval gelanceerd.

Schobesberger werd in de diepte weggestuurd en kwam oog in oog te staan met de doelman. De nummer 7 ondernam een schijnbeweging, maar zijn poging ging de mist in en hij struikelde over zijn eigen voeten. In zijn val gaf hij de bal nog een zetje met zijn been, waardoor het leer naast de doelman in doel rolde. De keeper stond aan de grond genageld. Sublieme ingeving van het moment, of hoerenchance?

Bescheiden carrière

Of Schobesberger de tegenwoordigheid van geest bezat om de bal nog een laatste zetje mee te geven zullen we nooit weten, maar amper een maand later ontving de speler wel de prijs voor doelpunt van de maand in de Bundesliga. Het bewijs dat de man wel degelijk in staat is om mooie goals te maken.
 
Vandaag speelt Schobesberger nog steeds bij Rapid Wenen. Sinds 2014 speelde hij er 160 wedstrijden en scoorde 31 keer. Verdienstelijke statistieken voor een middenvelder. Hij was ook één keer international, in 2017. Zijn onwaarschijnlijk doelpunt, die ene avond in 2015, had echter meer weerklank in het buitenland dan de rest van zijn carrière.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top