Staat Lionel Messi eindelijk op tegen Manchester City?

Sport |

Het debuut van Messi in de Champions League voor PSG vond enkele weken geleden plaats en baarde een muis. Deze week zakt Manchester City af naar het Parc des Princes en we zijn dan benieuwd of Messi zich beter in zijn vel zal voelen tussen de sterren van het Europese voetbal. Het is nodig, want de Vlo kent een moeizame start in Parijs.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel PSG als Manchester City wonnen afgelopen weekend hun generale repetities voordat ze opnieuw hun opwachting maken op het kampioenenbal. PSG won zonder veel poespas bij Montpellier (2-0), terwijl Manchester City rivaal en Champions League-kampioen Chelsea over de knie legde dankzij een doelpunt van Gabriël Jesus (1-0).

Kevin De Bruyne stond wederom in de basis bij de Citizens en knuffelde Romelu Lukaku zowel voor als na de wedstrijd innig op de middenstip van Stamford Bridge. Wat er gezegd werd tussen de twee boezemvrienden weten enkel zij en de Britse geheime dienst, maar we vermoeden dat Lukaku bij de laatste knuffel Kev enkele tips meegaf om MNM af te stoppen, Mbappe, Neymar en Messi: “Doe het zo en het komt wel goed”.

God of mens?

Die laatste wordt overal ter wereld met god vergeleken en het is wellicht daarom dat hij zich afgelopen weekend in Montpellier niet onder de sterfelijken begaf. Al moet gezegd worden dat een pijnlijke knie roet in het eten gooide. Ook goden hebben dus blijkbaar menselijke trekjes…

In Zuid-Frankrijk, op amper een uurtje vliegen van Barcelona, zag Messi afgelopen weekend  hoe het aaneengekochte sterrenensemble gehakt maakte van de Franse middenmotor (0-2). Het publiek morde niet want in plaats van Messi stond Di Maria zijn mannetje, scoorde Idrissa Gueye het openingsdoelpunt en maakte Julian Draxler het helemaal af. Toch kunnen we niet al te veel afleiden uit de overwinning: de tegenstander was niet van een torenhoog niveau en PSG schitterde niet. Zonder Messi ontbreekt de grootste parel immers uit de Parijse halsketting. 

Aanpassing

Messi lijkt ook te kampen met andere menselijke kwaaltjes, zoals aanpassingsmoeilijkheden. In Barcelona draaide de ploeg rondom hem maar in Parijs zijn ze niet onder de indruk van een monument meer of minder. Er wordt van Messi gevraagd om in de pas te lopen en dat is toch even wennen voor de Argentijn.

Volgens insiders kreeg Messi dan ook het signaal om aan de ploeg te denken, en niet aan zichzelf: ‘Wij betalen dus wij bepalen’, klinkt het. PSG-coach Mauricio Pochettino liet eenzelfde geluid horen nadat hij Messi enkele weken geleden vroegtijdig naar de kant haalde tijdens de wedstrijd tegen Lyon waarop Messi zijn ontgoocheling niet onder stoelen of de spelersbank wegstak. “Ik beslis wie de elf spelers zijn die op het veld verschijnen”, klonk het na afloop bij Pochettino. “Sommigen zullen daar blij mee zijn, en sommigen niet.”

Ondertussen kan Pep Guardiola, Messi’s oude leermeester en coach van Manchester City, met een gerust hart het vliegtuig op richting Parijs. Zijn team heeft net gewonnen van de Champions League-winnaar (1-0), ziet Kevin De Bruyne steeds beter worden en hangt als een blok aan elkaar. Misschien wisselt hij net als Lukaku en De Bruyne enkele knuffels uit met zijn verloren zoon, Lionel Messi, en fluistert hij op zijn beurt: “Het komt wel goed, Leo”.

Het programma van speeldag 2 op dinsdag 28 september in de Champions League:

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top