Het Lisp blijft ook onneembare vesting na passage Waasland-Beveren

Sport | Lierse Kempenzonen heeft vrijdagavond de drie punten thuis gehouden tegen Waasland-Beveren. In een aangename wedstrijd was een rode kaart voor Schryvers het sein voor de Pallieters om de match in een beslissende plooi te leggen via goals van Van Acker en Maes (penalty). Een aansluitingstreffer van Edmundsson zorgde nog even voor spanning, maar de 2-1 bleef op het bord.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door deze zege blijft Lierse Kempenzonen nog steeds foutloos in eigen huis. De Kempenaars geven dit seizoen vooralsnog geen cadeau's weg op het eigen Lisp. De troepen van Tom Van Imschoot wonnen hun drie thuisduels en legden zo de basis voor de goede competitiestart. Lierse Kempenzonen telt tien punten na zes matchen.

Met die drie thuiszeges doet Lierse Kempenzonen nu al even goed als vorig seizoen. Toen konden de zwalpende Lierenaars over een heel seizoen drie thuiszeges boeken. Uiteindelijk puurde de club amper 11 punten uit veertien thuiswedstrijden.

Maar om zich tot de betere thuisteams uit de 1B-geschiedenis te rekenen, zullen Maes en co nog wel wat thuiszeges moeten boeken. Vorig seizoen verloor kampioen Union SG geen enkel thuisduel. Het won er twaalf en speelde slechts 2x gelijk. Een quasi onbreekbaar record dus... Al zullen ze bij Lierse Kempenzonen al lang tevreden zijn dat ze de fans na enkele moeilijke jaren weer voetbalvreugde kunnen bezorgen in het Herman Vanderpoortenstadion.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top