Hoe Thomas Meunier eindelijk zijn plaats vindt bij Borussia Dortmund

Sport | Na een moeilijk eerste jaar in Dortmund, lijkt Thomas Meunier aan het begin van het seizoen zijn goede vorm te hebben teruggevonden. Hij zal proberen zijn momentum voort te zetten op verplaatsing bij  Borussia Mönchengladbach, dat tot nu toe een zwak seizoen beleeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Hij is de Belgische Beckham”, zei Jude Bellingham, zich tot de camera richtend en naar Thomas Meunier wijzend. Die opmerkelijke uitspraak valt na de 4-2 overwinning van Dortmund tegen Union Berlin afgelopen zondag, terwijl Meunier na de wedstrijd een interview geeft. Een mooi compliment van de Engelse middenvelder, waaruit blijkt dat de uitstekende seizoensstart van de Rode Duivel niet onopgemerkt is gebleven bij zijn teamgenoten.
 
Een succesvolle start
 
Het moet gezegd dat de voormalige Club Brugge-speler aan het begin van dit seizoen een reeks grote prestaties heeft neergezet. In vier wedstrijden leverde de Belg al drie assists. Hij diende Erling Haaland perfect op Bayer Leverkusen (3-4) en tegen Union Berlin in de competitie, en schitterde in de Champions League met een assist voor Bellingham bij Besiktas (1-2). In drie ontmoetingen heeft Meunier zich dan ook al slagvaardiger getoond dan in het volledige vorige seizoen.
 
Het Duitse avontuur begon aanvankelijk niet erg goed voor de inwoner van Sainte-Ode, provincie Luxemburg. Na zijn avontuur in Parijs verliet de Rode Duivel PSG om zich aan te sluiten bij zijn landgenoten Axel Witsel en Thorgan Hazard in Dortmund, hopend op een gezonde doorstart van zijn carrière in het Ruhrgebied. Maar niet alles ging zoals gepland.
 
Hij werd binnengehaald als vervanger voor Achraf Hakimi, maar de Belg leed behoorlijk onder de vergelijking met de Marokkaanse international. Ondanks het vertrouwen van zijn coach Lucien Favre, ondervond hij moeilijkheden en werd hij het zwarte schaap in de ogen van de supporters. In december werd de Zwitserse coach ontslagen na de slechte resultaten van zijn team, en hierop veranderde het seizoen van Meunier in een regelrechte ramp. Hij viel terug van de eerste keuze tot de tweede, dan de derde en uiteindelijk vierde keus in de hiërarchie.
 
Het EK als trigger
 
Ook bij de Rode Duivels is Meunier in die periode niet langer onomstreden. Toch is het uitgerekend tijdens het EK afgelopen juni dat hij zijn vertrouwen herwint. Timothy Castagne geniet bij de toernooistart de voorkeur boven boven Meunier op de rechterflank, maar de Leicester City-speler loopt tijdens de eerste wedstrijd een zware breuk aan zijn oogkas op waardoor hij de rest van het EK moet missen. Meunier maakt vervolgens optimaal gebruik van zijn onverwachte kans en speelt een goed toernooi, om uiteindelijk hij het EK af te sluiten met één doelpunt en twee assists op de teller.
 
Een knappe prestatie die zonder twijfel op de voet werd gevolgd door Marco Rose, zijn nieuwe trainer bij BVB. De Duitse technicus kiest ervoor om Meunier als rechtsback in de wacht te slepen. De Belg beloont dat vertrouwen tot nu toe door met zijn assists bij te dragen aan de zeer goede seizoensstart voor zijn team, dat op de derde plaats staat. Zal de Rode Duivel opnieuw indruk kunnen maken tegen tegenstader Borussia, dat teleurstellend zestiende staat?
 
Het programma voor de zesde speeldag van de Bundesliga:
 
Vrijdag 24 september

Zaterdag 25 septemberVolg de confrontatie tussen Gladbach en BVB deze zaterdag 25 september vanaf 18u30 op Eleven Sports 1, en bekijk de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top