Nils Schouterden wil knallen bij Lierse K.: “Veel sympathie voor hun Belgisch project”

Sport | Binnen net geen drie maanden wordt hij er 33 en na een half jaar op Cypriotische bodem, is Nils Schouterden weer te bewonderen op onze Belgische velden. De winger begint na zijn eerdere passages bij Oud-Heverlee Leuven en STVV/KAS Eupen aan zijn derde termijn in de tweede afdeling van ons nationaal voetbal. Maandag tekende Schouterden immers bij het Lierse Kempenzonen van coach Tom Van Imschoot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En of hij er zin in heeft om zijn avontuur bij AEK Larnaca zo snel mogelijk te vergeten. “Je mag er inderdaad vanop aan dat ik opgelucht ben om opnieuw in België te zijn”, laat de middenvelder weten in een gesprek aan onze redactie. “Op sportief vlak mag je inderdaad zonder omwegen stellen dat het avontuur in Cyprus echt wel mislukte en ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat het pas voor het eerst in mijn carrière is dat ik dat gevoel heb. Al gebiedt diezelfde eerlijkheid mij ook wel om te stellen dat niet alles een negatieve bijklank had. Zo hebben we op gezinsvlak echt wel stappen gezet door elkaar in nieuwe omstandigheden te leren kennen. Ik wil dan ook echt wel mijn vrouw en kinderen oprecht bedanken voor wat zij de afgelopen maanden voor mij en ons gezin gedaan hebben.”

OOK GESPREKKEN MET EUPEN

“Qua voetbalniveau is er eveneens een groot verschil tussen België en Cyprus. Hier is dat toch wel een heel pak hoger. Ik durf zelfs te stellen dat de ploegen die in Cyprus top-5 spelen in de hoogste afdeling, zich wel mits enige moeite zouden kunnen handhaven in België. Maar voor alle overige ploegen uit de reeks zou het niet alleen in 1A moeilijk worden, maar zelfs het degelijke niveau van 1B zou voor hen in mijn ogen nog te hoog gegrepen zijn.” Nils is blij weer in België te kunnen voetballen, maar voor velen kwam de aansluiting bij de Pallieters toch als een verrassing.

Volgens insiders zou hij dit seizoen opnieuw de kleuren van de Panda’s van KAS Eupen verdedigen. “Ik heb inderdaad een goed gesprek gehad met Eupen”, bevestigt Schouterden. “De deal leek zelfs zo goed als beklonken, tot ze tot hun spijt moesten meedelen dat er echt geen ruimte meer was om iemand extra bij de kern te nemen. Dat was op dat moment misschien niet zo fijn, maar toch kan ik zulke eerlijkheid en oprechtheid echt wel appreciëren.”

MET DANK AAN SCHUERMANS

En toch voelt de aansluiting bij Lierse Kempenzonen voor hem niet als een plan-B aan. “Zeker niet! Ik heb Lierse Kempenzonen nogal goed gevolgd dit seizoen en ben echt bijzonder blij dat ik hier terecht kan. Ik heb ook veel sympathie voor hun Belgisch project, waarvoor ik enorm veel waardering voel. Dat was al heel duidelijk bij het gesprek dat ik met het bestuur had. Dat voelde direct heel goed aan. En ik moet ook zeggen dat het qua vertrouwdheid ook wel helpt om goede vriend Kenneth Schuermans hier weer tegen te komen.”

Lierse Kempenzonen staat momenteel vierde in de stand en telt twee punten minder dan het nummer twee, Waasland-Beveren, dat uitgerekend vrijdagavond op bezoek komt in het Herman Vanderpoortenstadion. Of Schouterden dan al aan de aftrap staat, zal vrijdag moeten blijken.

(TB)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top