Opnieuw een penaltymisser! Waasland-Beveren mist (voorlopig) als enige team elfmeters in 1B

Sport | Waasland-Beveren won vrijdag niet geheel zonder moeite van RWDM. De Oost-Vlamingen konden pas in het slotkwartier afstand nemen van een dominante thuisploeg en wonnen uiteindelijk met 1-3. Kleine smet op de feestvreugde was een nieuwe penaltymisser bij een 1-1 tussenstand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat Hoggas vorig weekend al een elfmeter miste tegen KVC Westerlo, was het dit keer de beurt aan Bertone om te falen vanop de strafschopstip. De Zwitser mikte zijn penalty - in tegenstelling tot Hoggas - wel tussen de palen, maar RWDM-goalie Defourny koos de goede kant. Dolle vreugde bij RWDM, dat in het slot dan toch nog het deksel op de neus kreeg na goals van Faucher en Maderner.

Met de twee penaltymissers van Hoggas en Bertone is Waasland-Beveren voorlopig de enige 1B-club die dit seizoen al faalde vanop de strafschopstip. Lommel (Kis en Saito), Deinze (Mertens), Moeskroen (Mohamed) en Westerlo (Dierckx) konden hun elfmeters wel benutten terwijl RWDM, Lierse Kempenzonen en Virton nog geen strafschop kregen.

Feilloos Union

Vorig seizoen werden er 47 strafschoppen toegekend, waarvan er twaalf gemist werden (iets meer dan 25%). KVC Westerlo en SK Deinze waren toen de slechtste leerlingen van de klas. De Kempenaars konden amper twee van hun vijf elfmeters benutten; de Oost-Vlamingen eindigden het seizoen met één penaltygoal op drie pogingen. Kampioen Union kreeg tien strafschoppen en miste er geen enkele.

Vorig seizoen kreeg Waasland-Beveren drie strafschoppen in 1A. Die werden toen allemaal omgezet door Michael Frey.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top