Charles De Ketelaere maakt nu ook indruk in Europa en geeft visitekaartje af tegen uitgerekend PSG

Sport | Club Brugge maakte gisterenavond bijzonder veel indruk in hun opener van het Champions League-seizoen tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Iedereen bij blauw-zwart was op de afspraak. Maar als er één iemand is die een extra vermelding verdient, is het Charles De Ketelaere wel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lionel Messi, Neymar of Kylian Mbappé. Het was gisterenavond sterren kijken in Jan Breydel. Het grote Paris Saint-Germain, dat al jaren de grote ambitie heeft om de Champions League te winnen, zakte af naar het kleine Club Brugge. Waar velen dachten dat Club Brugge een hapklaar brokje ging zijn voor PSG, draaide het enigszins anders uit. Club Brugge voetbalde met bijzonder veel lef en drive naar een verdiend punt. De partij eindigde op 1-1. De sterren van PSG stelden dan weer teleur. Het gaf de ruimte aan jongens als Hans Vanaken, Noa Lang en Charles De Ketelaere om zich te tonen aan Europa.

Een 7 in L'Équipe

"Ik heb hier in de loop der jaren al heel veel avonden meegemaakt, maar ik denk dat dit de mooiste is. Dit is geschiedenis", sprak Club Brugge-coach Philippe Clement na afloop van de wedstrijd. Vooral de manier waarop de Bruggelingen voetbalden, was outstanding. “Wervelwind Lang, De Ketelaere en Vanaken waren gevaarlijker dan het aanvalstrio van PSG”, schreef de Spaanse krant Marca. De Ketelaere kreeg zelfs een 7 op zijn rapport in L'Équipe, dat Neymar met 4 een dikke buis gaf. Grote namen als Marquinhos en Presnel Kimpembe konden met moeite de acties van De Ketelaere volgen.

Ondertussen reageerde CDK al zelf op zijn prestatie van gisteren. De jonkie van 20 probeert met de voetjes op de grond te blijven. "Ik ben blij met wat ik heb neergezet. Daar kunnen we op bouwen. Maar niet alleen ik, de hele ploeg." Ondertussen staat zijn telefoon roodgloeiend. “Ik heb veel berichtjes gekregen. Ik ga proberen om ze nog allemaal te beantwoorden", aldus De Ketelaere.

“Beste Belgische nummer 9 na Lukaku”

Ook in België werd er reeds met veel lof gezwaaid naar De Ketelaere, maar na gisteren werden er nog extra ruikers bloemen naar CDK gegooid. Gert Verheyen, ex-speler van Club Brugge en tegenwoordig analist, gaf in de krant Het Nieuwsblad een hint naar Belgisch bondscoach Roberto Martinez. “Met wat hij tegen PSG liet zien, is hij de beste Belgische nummer negen na Romelu Lukaku. Dit kunnen Michy Batshuayi en Christian Benteke niet tegen PSG.”

Het hoeft dus geen betoog dat Club Brugge met Charles De Ketelaere goud in zijn handjes heeft. Philippe Clement polijst zijn diamantje beetje per beetje. “De Ketelaere is straks niet meer te houden. Die zal wel vertrekken weldra voor zo’n 40 miljoen”, zei iemand op Twitter. Als CDK effectief op dit elan kan doorgaan, kan er op het einde van dit seizoen inderdaad misschien een mooie opportuniteit volgen.

Volg alles omtrent de Champions League via de Pickx+ Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top