Vingervlugge Standard-doelman Arnaud Bodart is de held van de zevende speeldag

Sport |

Op speeldag zeven van de Jupiler Pro League hebben we een aantal beklijvende staaltjes topvoetbal gezien. Proximus Pickx zag elke wedstrijd en somt op wie volgens ons de man van het weekend was, wie het mooiste doelpunt scoorde en welk getal ons in het oog sprong.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend

Op een mooie manier winnen, hoeft niet altijd volgens Standard-doelman Arnaud Bodart. Dat preekte Bodart na afloop van Seraing - Standard aan de talloos aanwezige camera’s en blijkt ook uit het spel van de Rouches. Standard speelde heus geen champagnevoetbal tegen Seraing en parkeerde zelfs een tijd lang de bus in het Paraiystadion. Hierdoor leek Bodart af en toe in een schietkraam te staan.

Als hij op zeldzame momenten dan toch werd geklopt, was er nog altijd Ameen Al-Dakhil om de bal van de lijn te redden. Dat deed de centrale verdediger dit weekend tot tweemaal toe. Dankzij zijn strijdlust, werd Boudart verkozen tot Man van de wedstrijd en die redenering kunnen we bij Proximus Pickx alleen maar volgen. 

Doelpunt van het weekend: Siebe Schrijvers

Siebe Schrijvers heeft sinds 21 augustus geen basisplaats kunnen bemachtigen bij OH Leuven en dat zint de aanvaller zeker niet. De opluchting was dan ook groot toen hij afgelopen zondag de bevrijdende 2-1 voor Leuven tegen de touwen jaste tegen KV Kortrijk (‘78). Schrijvers stond slechts acht minuten op het veld toen hij een raket lanceerde richting het doel van Kortrijk. Die ging erin, waardoor Leuven de drie punten thuis kon houden. Dankzij het kanonschot van Schrijvers kan OHL broodnodige punten sprokkelen en dicht het de kloof met drie andere ploegen in het kelder van het klassement. 

Getal van het weekend: 7

Lang hoefden we niet te zoeken naar het getal van het weekend. Anderlecht scoorde immers een uitzonderlijk hoog aantal goals in de wedstrijd tegen KV Mechelen (7-2),. Hierdoor viel onze keuze snel op zeven. Niemand in het Lotto Park had ooit kunnen denken dat Anderlecht nog zes doelpunten zou maken na rust en toch is dat exact wat er gebeurde. Eerst stond Christian Kouamé tweemaal aan het kanon, daarna Michael Murillo, Francis Amuzu en Yari Verschaeren. Tenslotte kwam ook Joshua Zirkzee aan de beurt. Dankzij de overwinning op KV Mechelen, heeft paarswit nu tien punten en staat het op een zevende plaats.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top