Heeft Youri Tielemans het niveau om bij een Europese topclub te spelen?

Sport | Youri Tielemans heeft de afgelopen seizoenen door zijn goede prestaties een nieuwe status gekregen bij de Rode Duivels en Leicester City. Hij wordt mede door die prestaties het hof gemaakt door een aantal Europese topclubs. De Belg zou binnenkort wel eens de stap naar de absolute top kunnen zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je hoeft geen grote voetbalkenner te zijn om het potentieel te zien tijdens het debuut van de toen 16-jarige Youri Tielemans op 28 juli 2013 bij Anderlecht. Hij heeft een zeer goede basistechniek, een zeer goed schot, een uitstekende passing en een buitengewoon inzicht.

De laatste acht seizoenen heeft het jeugdproduct van de Brusselaars zich nog verder weten te ontwikkelen. Dat deed hij eerst in Anderlecht, waar hij tot 2017 speelde, en daarna bij AS Monaco. Daar pakte de mayonaise niet echt, maar hij leerde er desondanks veel bij.

Een goede ontwikkeling

In januari 2019 maakte Tielemans, die op zijn negentiende zijn debuut maakte voor de Rode Duivels, de overstap naar Leicester City. De Engelse club presteerde goed en hij kon er zich profileren in één van de meest competitieve kampioenschappen van Europa. De afgelopen 2,5 jaar werd Tielemans steeds beter en werd hij zelfs een steunpilaar bij de ploeg. Na het vorige seizoen werd hij door fans en spelers uitgeroepen tot de beste speler van het seizoen.

Hij kreeg ook meer en meer verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg. Op het EK mocht hij voor het eerst als titularis aan een groot toernooi beginnen. Hij zal ongetwijfeld op middellange termijn de patron van het nationale team worden.

Real Madrid & co

Op zijn 24ste en met acht seizoenen in de benen, lijkt Tielemans – wiens marktwaarde op 55 miljoen euro wordt geschat – stilaan klaar voor de volgende stap. Hij wordt al enkele jaren in de gaten gehouden door topclubs, maar besloot om bij Leicester City te blijven. Volgende zomer zou wel eens hét moment kunnen zijn voor een transfer, aangezien hij nog maar één jaar onder contract ligt bij the Foxes.

Volgens de altijd goed geïnformeerde Italiaanse journalist Fabrizio Romano zijn Real Madrid, FC Barcelona en Manchester United het meest geïnteresseerd in de Rode Duivel. Het moet gezegd worden dat zijn profiel als allround middenvelder, zowel defensief als offensief sterk, een zeldzaam goed is dat vooral populair is bij de grootste clubs.

Gezien zijn recente ontwikkeling lijkt het niet onrealistisch om hem binnenkort in de voetsporen te zien treden van spelers als Paul Pogba, Luka Modric of Toni Kroos. Voor Tielemans zou het uiteindelijk het logische vervolg zijn van een carrière die van meet af aan bedoeld was om de top te ambiëren.

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wit-Rusland (woensdag 8 september, 20u25) live op VTM, Pickx.be of of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top