Hoe Betis-legende Joaquín bijna bij Real Madrid kwam na een eigenzinnig interview met Florentino Pérez

Sport |
Op bijna 40-jarige leeftijd maakt Joaquín Sanchez deel uit van het meubilair in La Liga. De veteraan van Betis Sevilla neemt het zaterdag om 22 uur op tegen Real Madrid, een club waar de speler uit Andalusië bijna naartoe transfereerde na een gesprek met de voorzitter van Real Madrid, Florentino Perez, in de toiletten van het stadium.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Joaquín is een product van Betis en inmiddels een legende in de Spaanse competitie. De voetballer begon zijn carrière in de vroege jaren 2000 en sloot zich al snel aan bij Betis. Inmiddels speelt hij er meer dan twintig jaar mee op het hoogste niveau. 
 
Ondanks zijn onmiskenbaar talent heeft de speler met 630 wedstrijden in La Liga nog nooit voor een Spaanse topclub gespeeld. Dat kon echter het geval zijn in 2004, toen stond Joaquín hoog aangeschreven op de transfermarkt. De Spaanse international trok de aandacht van Florentino Pérez. Hij vertelde ooit over het oorspronkelijke manoeuvre van de voorzitter van Real Madrid om hem te rekruteren.
 
“Zie je hem al in het wit spelen?”

Terwijl de Spaanse selectie een wedstrijd speelt in Barcelona, ontmoeten Pérez en Raúl de speler van Betis in het sanitair van het stadium. Al snel krijgen ze het gezelschap van de voorzitter van Real Madrid, die zich na enkele begroetingen richt tot Pérez zich tot Raúl: “Zie je hem al in het wit spelen?”, vraagt hij zich af over Joaquín. Daarop antwoordt de aanvoerder zegt: “Voorzitter, hij is een fenomeen. Hij moet een contract tekenen!” Pérez besluit het onderhoud door te zeggen dat hij met het management zou spreken over een mogelijke transfer en dat Joaquín binnenkort voor Madrid zou spelen. Later bleek dat de onderhandelingen nooit goed vorderden. 
 
Na zes volle seizoenen in Sevilla vliegt Joaquín naar Valencia, waar hij vijf jaar in de basis stond. Nadien maakte hij een korte stop in Malaga om dan via een omweg naar de Serie A in Fiorentina in 2015 terug te keren naar Betis. In 2019 wordt hij op 38-jarige leeftijd de oudste speler die een hattrick scoort in La Liga. Vorig seizoen had hij een belangrijk aandeel in de zesde plaats van Betis door twee keer te scoren en vijf assists te maken. De inwoner van El Puerto de Santa María is duidelijk nog niet voldaan, want enkele maanden geleden verlengde hij zijn contract met nog een jaar. 
 
Volg Real Betis - Real Madrid aanstaande zaterdag vanaf 22u op Eleven Sports 1, verkrijgbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het programma voor speeldag 3 van La Liga:
 
zaterdag 21 augustus
  • Real Betis - Real Madrid vanaf 22 uur op Eleven Sports 1
zondag 22 augustus
  • FC Barcelona - Getafe vanaf 17 uur op Eleven Sports 1
  • Atlético Madrid - Villareal vanaf 22 uur op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top