Uitleenbeurt nummer vijf: krijgt Michy Batshuayi zijn carrière weer op de rails bij het Turkse Besiktas?

Sport | Michy Batshuayi vertoeft momenteel in de Turkse stad Istanboel. De Rode Duivel is op weg om een contract te ondertekenen bij topclub Besiktas. Het zou om een nieuwe uitleenbeurt gaan via zijn club Chelsea. Het wordt zo de vijfde tussenstop van Batsman gedurende zijn hobbelig parcours bij The Blues.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Turkse landskampioen zou Batshuayi huren zonder aankoopoptie. Dat bevestigden reeds diverse Engelse, Turkse en Belgische media. De 27-jarige Batshuayi ligt nog een jaar onder contract bij Chelsea, maar is er overbodig. Toch zou de spits nog voor één extra jaar gaan bijtekenen in Londen. Zo zou Chelsea hem aan het einde van het seizoen niet transfervrij de deur zien uitlopen.

Geen doorbraak bij Chelsea

Met Besiktas voegt Batshuayi een nieuwe tussenstop toe aan zijn opmerkelijk parcours sinds hij in Chelsea arriveerde. In de zomer van 2016 betaalde de Londense club nog een slordige veertig miljoen euro aan Olympique Marseille voor zijn diensten. Batshuayi kon bij Chelsea echter nooit doorbreken. Hij kwam er tot op heden tot 25 goals en 6 assists in 77 officiële wedstrijden. In 2017 maakte hij op het veld van West Bromwich Albion het doelpunt dat de titelstrijd in een definitieve plooi legde.

De voorbije jaren verhuurden The Blues hem reeds aan Dortmund, Valencia en tot twee maal toe aan Crystal Palace. Enkel bij Dortmund wist hij de hoge verwachtingen in te lossen. Alle andere uitleenbeurten draaiden uit op een tegenvaller. Nagenoeg alle trainers met wie Batshuayi samenwerkte, oordeelden dat Batsman te veel een speelvogel was en te instinctief te werk gaat als aanvaller.

Carrière herlanceren in Turkije

Ook voor dit seizoen was er geen plek voor Batshuayi in de Chelsea-kern voor de Premier League. Het was voetballen bij het B-elftal of vertrekken. Dat Batshuayi nooit een doorbraak wist te forceren bij Chelsea, is voor het grote deel te wijten aan zijn speelse karakter zoals hierboven reeds vermeld werd. Aan talent ontbreekt het nochtans niet bij de spits. Kijk maar naar zijn statistieken bij de Rode Duivels. In slechts 35 interlands wist Batshuayi reeds 22 goals te maken.

Nu hoopt Batshuayi zijn carrière te herlanceren bij Besiktas. Dat de Belgische spits zin heeft in een nieuw avontuur, werd maandagavond duidelijk. Op foto's en video's via sociale media is te zien hoe een enthousiaste Batshuayi, met sjaal van Besiktas om de nek en een flashy zonnebril, de Besiktas-fans groet. Op de luchthaven werd hij alvast onthaald door een massa fans.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top