Mis geen minuut van de Champions League-kwalificatieronde dankzij Pickx+ Sports

Sport | Racing Genk mag dan wel een plaats in de groepsfase van de Champions League zijn misgelopen, er zijn nog een aantal grote namen die die horde moeten nemen om Europa's meest prestigieuze competitie te bereiken. Gelukkig zullen alle wedstrijden, met inbegrip van de confrontaties Monaco-Shakhtar en Benfica-PSV, exclusief en integraal worden uitgezonden op Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twaalf teams voor maar zes tickets. Na de voorrondes is het tijd voor de laatste kwalificatieronde van de Champions League, de laatste fase om bij de elite van het Europese voetbal te horen en de bekende tune van de beker met de grote oren te horen klinken bij de aftrap van de wedstrijden. Van 17 tot 25 augustus worden de laatste plaatsen voor de groepsfase betwist, met de mogelijkheid van verlengingen en een strafschoppenserie voor alle teams na de heenwedstrijd.
 
Matazo en Monaco tegen de ploeg die Racing Genk uitschakelde
 
De laatste kwalificatierondes beginnen met een knal op dinsdag 17 augustus met een confrontatie tussen AS Monaco en Shakhtar Donetsk. De ploeg uit het prinsdom weet dat ze op hun hoede zullen moeten zijn voor een tegenstander die gewoonlijk aan de groepsfase van de Champions League deelneemt. De Oekraïners toonden tegen Racing Genk in de vorige ronde dat ze over een brede en erg talentrijke kern beschikken, zowel in de aanval als in de verdediging. Coach Roberto De Zerbi lijkt de formule al gevonden te hebben voor zijn vele Brazilianen, hoewel de Oekraïense runner-up efficiënter voor het doel zal moeten zijn om door te stoten.
 
AS Monaco daarentegen heeft in de derde voorronde niet geaarzeld: de club won met 3-1 van AC Sparta Praag, nadat het in de heenronde ook al won met 2-0. De Kroatische coach Niko Kovac is zich er echter van bewust dat de tegenstander nu veel zwaarder zal zijn: "Shakhtar Donetsk is een geduchte tegenstander, gewend aan de Champions League, de favoriet van ons onderling duel, en zeker de sterkste tegenstander die we konden treffen.” De Monegasken, die het jonge Belgische wonderkind Eliot Matazo in hun rangen hebben, moeten echter in staat zijn om Shakhtar te verslaan met spelers van wereldklasse in de rangen, zoals Wissam Ben YedderKevin Volland en Gelson Martins. De confrontatie belooft ook een beladen duel te worden tussen de clubeigenaars, aangezien AS Monaco in handen is van een steenrijke Russische zakenman. 
 
Vertessen wil Yaremchuk en co pijn doen
 
Op diezelfde dag zal ook FC Salzburg, dat in het tussenseizoen trainer Jesse Marsch en belangrijke spelers als Patson Daka (Leicester City), Enock Mwepu (Brighton) en André Ramalho (PSV) zag vertrekken, proberen om al een mooie voorsprong op te bouwen tegen het Deense Brøndby IF. Verrassing Sheriff Tiraspol, de Moldavische club die in de vorige ronde Rode Ster versloeg, zal proberen hun droom voort te zetten tegen Dinamo Zagreb.
 
Op woensdag is het de beurt aan de andere kampioenen om de strijd voor kwalificatie aan te gaan met de wedstrijden Malmö-Ludogorets en Young Boys-Ferencvaros. De Zweden en de Bulgaren schakelden respectievelijk de Rangers en Olympiacos uit. Maar de topwedstrijd van de dag is Benfica-PSV. Het zijn twee ploegen die ook nogal wat ervaring hebben met de groepsfase van de Champions League en die kwalificatie tot een belangrijke doelstelling van hun seizoen hebben gemaakt. De Portugezen kunnen helaas niet rekenen op onze Rode Duivel Jan Vertonghen, die in de lappenmand ligt met een spierscheur in het dijbeen. Zijn wel fit en inzetbaar: zomerrekruut Roman Yaremchuk (ex-Gent) en Soualiho Meïté (ex-Zulte). De club uit Eindhoven, de outsiders, zou de jonge Belgische spits Yorbe Vertessen (20) in de strijd kunnen gooien, misschien een van de leuke verrassingen van deze editie die nu al veel spanning belooft.
 
Volg de kwalificatieronde van de Champions League op Pickx+ Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
De kalander van de laatste kwalificatieronde:
 
Dinsdag 17 augustus: 

  • Monaco - Shakhtar: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 1 (terugwedstrijd op 25/8)
  • Salzburg - Brondby: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2 (terugwedstrijd op 25/8)
  • Sheriff Tiraspol - GNK Dinamo Zagreb: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 3 (terugwedstrijd op 25/8)
Woensdag 18 augustus:
  • Benfica - PSV: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 1 (terugwedstrijd op 24/8)
  • Malmö-Ludogorets: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2 (terugwedstrijd op 24/8)
  • Young Boys - Ferencvaros: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 3 (terugwedstrijd op 24/8)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top