Racing Genk zal beste wapens moeten bovenhalen om Shakhtar Donetsk opzij te zetten

Sport | Het zag er na de openingsgoal van Paul Onuachu mooi uit voor Racing Genk in de laatste voorronde van de Champions League tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Maar nog twee tegentreffers in de tweede helft zorgden ervoor dat de Luminus Arena niet mocht juichen na 90 minuten. Er wacht daarom dinsdagavond een loodzware opdracht in Kiev, eentje die je live kan zien op Pickx Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer een Belgische club Europees wordt gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, vertrek je altijd vanuit de underdogpositie. Dat de club aast op eerherstel na een titelloos jaar, doet er ook geen deugd aan. Er werd voor stevig wat geld ingekocht en met Roberto De Zerbi werd er een bijzonder talentvolle coach aangetrokken. Toch toonde Racing Genk bijna aan dat David soms wel eens Goliath kan verslaan. Na 45 minuten zat Genk in de hemel, toen het met een 1-0-voorsprong de kleedkamer in trok. Maar onder impuls van de Brazilianen Tetê en Alan Patrick keerde Shakhtar alsnog de rollen om.

Goede herinneringen

Vooral na de koffie gaf Genk te makkelijk zijn voorsprong uit handen, net zoals het enkele dagen daarvoor deed tegen KV Oostende. Genk-verdediger Daniel Muñoz zal na de heenmatch slecht geslapen hebben. Eerst zorgde hij voor de penaltyfout die tot de gelijkmaker leidde, tien minuten voor tijd liet hij zich te makkelijk in de wind zetten waardoor het nog 1-2 werd.

Dat Onuachu en Junya Ito ook nog de kansen hadden om eerst de kloof te vergroten, smaakte des te zuurder.

De ommekeer zal er dinsdag moeten komen in het Olympisch Stadion van Kiev, waar Shakhtar zijn Europese matchen speelt. De Limburgers hebben best goede herinneringen aan het stadion. In 2013 moesten ze tijdens de groepsfase in de Europa League naar rivaal Dinamo Kiev trekken. Genk won de partij met 3-1, een resultaat waar we dinsdag voor zouden tekenen. Gelukkig kan Genk met een extra opsteker naar Oekraïne trekken. Sinds dit seizoen tellen doelpunten buitenshuis niet meer dubbel. Als Genk dus met één doelpunt verschil kan winnen, dan volgen er sowieso verlengingen.

Volg de terugmatch tussen Shakhtar Donetsk en Racing Genk in de laatste voorronde van de UEFA Champions Leauge op dinsdag 10 augustus vanaf 19u30 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top