Kan Chelsea's monsterlijke aanbod Lukaku's gedachten veranderen?

Sport | De Londense club laat de deal duidelijk niet lopen. De Blues lijken vastbesloten om Romelu Lukaku terug te halen, die het momenteel goed doet bij Inter Milan. Chelsea heeft zojuist een gigantisch bod van 130 miljoen euro op tafel gelegd. Zou de Belg kunnen zwichten voor de lokroep van zijn vroegere club?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Te midden van de geldnood bij de voetbalclubs, door de coronapandemie, lijkt het bedrag krankzinnig. Goed ingelichte media zoals Sky Italia melden echter dat Chelsea inderdaad een bod van 130 miljoen euro heeft uitgebracht op Inter Milan-spits Romelu Lukaku.
 
De Blues zijn nu weer in de running. Hun eerste twee aanbiedingen werden door de Nerazzuri afgewezen. De Italiaanse ploeg was niet overtuigd door het prijskaartje van 100 miljoen euro en was vastbesloten om de speler van het jaar in de Serie A te houden. Chelsea heeft nu een nog groter bod gedaan. En deze keer zou Inter wel eens kunnen plooien.  
 
De financiën van de club zijn verre van in orde. De Italiaanse competitietitel heeft de clubkas zeker gespekt, maar een beker vult de schatkist niet aan. De verkoop van Achraf Hakimi aan PSG heeft tientallen miljoenen opgebracht, maar andere lucratieve vertrekken staan niet op de agenda. Een bijdrage van 130 miljoen euro zou dan ook meer dan welkom zijn.
 
Inter in verval
 
Inter zou dus zijn voorwaarden kunnen herzien en uiteindelijk een vertrek van zijn sterspits kunnen aanvaarden. Maar wat denkt de hoofdrolspeler ervan? Volgens berichten in de media zou Chelsea hem een salaris van tussen de 12 tot 15 miljoen bieden, bijna het dubbele van zijn huidige salaris van 8 miljoen. Maar, zoals we weten, is onze landgenoot minder gevoelig voor financiële argumenten dan voor het sportieve aspect. Big Rom is een ambitieuze speler, die vooral gedreven wordt door zijn honger naar overwinningen, titels en persoonlijke ontwikkeling.
 
Daarom is de toekomst van zijn huidige club een reden tot bezorgdheid. In financiële moeilijkheden zal Inter niet over de middelen beschikken om even concurrerend te blijven als vorig jaar. Belangrijke spelers zijn al vertrokken (Hakimi, Ashley Young), evenals coach Antonio Conte, die niet erg gecharmeerd was door de beperkende werkomstandigheden. We weten dat Lukaku een bevoorrechte relatie had met de Italiaanse coach. Maar zal de Belg zijn avontuur willen voortzetten bij een minder ambitieuze club?
 
Terug naar waar het allemaal begon
 
Het aanbod van Chelsea, de laatste Champions League winnaars, is daarom interessant voor hem. Maar is Big Rom klaar voor een terugkeer naar de Premier League? De Belg is tussen 2011 en 2014 al in Londen geweest. Het was op zijn zachtst gezegd een frustrerend avontuur, omdat hij zich nooit kon opdringen. In het eerste seizoen kwam hij slechts 12 keer in actie, zonder ook maar één doelpunt te maken. De volgende twee jaar werd hij uitgeleend aan West Bromwich en daarna aan Everton, dat hem uiteindelijk kocht en waar hij ontplofte.
 
Het was na zijn mislukking bij Chelsea dat Romelu zijn intrede deed in de grote competities. Uit zijn frustratie putte hij kracht om naar de top te klimmen en een van de beste spitsen ter wereld te worden. Welke plaats hebben de Blues vandaag in zijn hart? Als Lukaku nog steeds een sterke wrok koestert tegen de club die hem geen volwaardige kans gaf, is het moeilijk om hem de reis terug naar Londen te zien maken. Maar als de Belg het gevoel heeft dat hij nog een rekening te vereffenen heeft met Chelsea, met de bedoeling om daar eindelijk zijn waarde te bewijzen, kan de uitdaging interessant zijn. De Premier League is een competitie die hij uit het hoofd kent en die goed bij zijn kwaliteiten past.
 
Alleen hij heeft de antwoorden op al deze vragen. Lukaku heeft zijn toekomst in handen, want Inter kan hem moeilijk tegen elke prijs tegenhouden. Zal hij volgend jaar in het blauw en zwart spelen, of alleen blauw? Het antwoord wordt over een paar dagen verwacht. 
 
Volg de Serie A het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top