Nations League-remake tussen Engeland en Denemarken voor de tweede halve finale van Euro 2020

Sport |
Door de loting en hun respectievelijk toernooiparcours treffen Engeland en Denemarken elkaar in de halve finales van het EK. Een wedstrijd die doet denken aan die van afgelopen najaar in de Nations League.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Engeland, zoals aangekondigd een van de underdoglanden van dit EK, stelt niet teleur aangezien ze zojuist de halve finale hebben bereikt met een 4-0 overwinning op Oekraïne. De Three Lions heroverden zo voor het eerst sinds 1996 een plekje bij de laatste vier. Tot een Europese titel kwam het evenwel nog nooit want de Britten zijn er in geslaagd de finale te bereiken.
 
Engeland zit inmiddels goed in het toernooi en toonde in de voorbije wedstrijden dat het alles in handen heeft om de finale te bereiken. Daarvoor moeten ze wel nog voorbij Denemarken. Engeland versloeg in de kwartfinale Oekraïne, tevens een van de verassingen van het toernooi. Zonder twijfel zal Denemarken creatief uit de hoek moeten komen om de Engelsen te verslaan.
 
Harry Kane is terug

Harry Kane begon discreet aan het toernooi maar is helemaal terug van weggeweest. In de achtste finales tegen Duitsland lanceerde hij zijn team naar de overwinning met een knalprestatie. Zaterdag deed hij dat nog eens over en scoorde hij tegen de Oekraïners tot twee keer toe, een eerste keer in de vierde minuut en een tweede keer in de vijftigste minuut.
  
Voor de mannen van Hare Majesteit is de terugkeer van hun steraanvaller een goede zaak, omdat ze tot dan toe veel moeite hadden met scoren. Met de Tottenham-spits kan zelfs het kleinste balletje dat rondslingert een kans of zelfs een doelpunt worden. De Denen zijn gewaarschuwd, het zal nodig zijn om Kane te muilkorven.
 
Deens enthousiasme
 
Voor Denemarken is deze halve finale bijna onverwacht gezien hun start van het toernooi. Na het hartfalen van Christian Eriksen leek Denemarken rechtstreeks richting de uitschakeling aan te sturen, maar toch slaagde het team erin om door te stoten naar de kwartfinales. De Denen putten naar alle waarschijnlijkheid een ongelofelijke kracht uit het Eriksen-drama om hun tegenstanders te verslaan. 
 
Net als bij Engeland kan Denemarken nu rekenen op Kasper Dolberg, de Nice-aanvaller kon niet echt doorbreken in de groepsfase, maar schiet nu helemaal in gang. Hij scoorde sindsdien tegen Wales en daarna tegen Tsjechië. De aanvalslijn van Denemarken zal zich wel mogen verwachten aan een ijzersterke Engelse aanvalslijn. 
 
De twee landen troffen elkaar afgelopen najaar al in de Nations League in een poule waarin ook Ijsland en België zaten. Begin september leverde een rechtstreeks duel een teleurstellende brilscore op. Een maand later trok Denemarken wel aan het langste eind met een 0-1-winst bij Engeland, dat thuis speelde. 
 
Volg deze halve finale van Euro 2020 tussen Denemarken en Engeland woensdag 7 juli vanaf 20u50 op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top