Legendarische matchen: Manchester United veegt de vloer aan met Roma

Sport | Het huidige voetbalformat met heen- en terugmatchen levert de dolste scenario’s op. Dat was het geval in 2007, tijdens de kwartfinales van de Champions League. In eigen huis zette Manchester United de puntjes op de i tegen AS Roma, na een nederlaag in de heenmatch. Sterker nog: de Engelsen deelden een historische opdoffer uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Medio jaren 2000 beschikte ManU over het grootste voetbaltalent op Engelse bodem, en ook op het Europese toneel stond het zijn mannetje. In de rangen van de Red Devils prijkten namen als Ryan Giggs, Paul Scholes, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en Edwin Van der Sar.
 
Tijdens het Champions League-seizoen 2006-2007 behoorden de Mancunians tot de favorieten voor de eindzege samen met het kruim van Europa; Liverpool, Barcelona en AC Milan. De kwartfinale liep voor ManU niet zoals verwacht: de Engelsen verloren de heenmatch van Roma. Geen man overboord: de troepen van Ferguson zouden de scheve situatie rechtzetten in de terugmatch.

Overrompeling

Voor United is de missie duidelijk: met 1-0 winnen, of met twee doelpunten verschil. Geen onoverkomelijke opdracht met zo’n aanvalshoede, aangevoerd door een jonge Rooney. Op Old Trafford had Manchester United alles in eigen handen om het Roma van Francesco Totti uit het kampioenenbal te kegelen.
 
De Romeinen kraken al snel. De score gaf 0-0 aan na tien minuten, nog eens tien minuten later stond het zowaar 3-0. Mickael Carrick opende de score in de 11e minuut en loodste zijn team dankzij de regel van het uitdoelpunt zo al virtueel naar de volgende ronde. Smith en Rooney diepten de voorsprong uit, in de 17e en 19e minuut. Roma was aangeslagen maar nog niet uitgeteld. Cristiano Ronaldo zou ook nog zijn goaltje meepikken. De tweede helft was al even desastreus voor Roma: Ronaldo scoorde zijn tweede, Carrick (60ste) en Evra (81ste) dikten de score nog aan. De Rossi redde de Romeinse eer: einduitslag 7-1!

Killer AC Milan

Manchester United won over twee matchen dus met 8-3, en zetten zo hun favorietenstatus wat kracht bij. De club aasde al sinds 1999 – hun laatste CL-titel – op de eindzege in de Champions League. In de volgende ronde kreeg ManU een andere titelpretendent voor de kiezen: AC Milan. De heenmatch wonnen de Engelsen nog met 3-2, dankzij een goal van Rooney in blessuretijd.

Maar in de terugmatch liep het mis. De Italianen straffen de Engelse hoogmoed af: 3-0, dankzij treffers van Kaká, Seedorf en Gilardino. Een bittere pil voor Ronaldo en co, die het seizoen nadien hun gram haalden door de beker met de grote oren weg te kapen.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top