RWDM begint voorbereidingen met 15 spelers: "Willen nog 6 of 7 spelers halen"

Sport | RWDM begint vandaag (maandag) aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Op de eerste samenkomst gaat coach Vincent Euvrard aan de slag met vijftien spelers. Daarbij zit nog geen enkele nieuwkomer. Maar de fans van RWDM moeten zeker niet wanhopen, zo vertelt sportief manager Julien Gorius.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van de spelers die vorig seizoen vlot het behoud verzekerden, staan er straks vijftien op het trainingsveld: Abderahmane, Alavoine, Dequevy, De Bie, Dante, Claes, Libert, Rommens, Lavie, Terki, Mpati, Nangis, Nzuzi, Ruyssen en Van Den Bogaert.

Bij Abderahmane en Dequevy is dat eerder een verplichting dan een blij weerzien, want beide spelers mogen eigenlijk nog vertrekken ondanks een lopend contract. Doelman Sadin is er (nog?) niet bij; zijn contract is ten einde en beide partijen raken het niet eens over een contractverlenging.

Meerwaarde

Er is dus nog heel wat werk aan de winkel voor sportief manager Julien Gorius, maar die stelt de fans deels gerust via een videoboodschap op de social media van de club.

"We zijn volop bezig met het zoeken van versterkingen", aldus de voormalige middenvelder. "We hopen om nog zes, zeven spelers te halen die een echte meerwaarde bieden voor de kern. We zijn al enkele weken bezig met de zomertransfers, maar alles gaat momenteel wat trager. We willen dan ook zeker zijn dat de nieuwkomers een meerwaarde bieden, dus we gaan zeker niet te gehaast te werk. De beste transfer zal sowieso wel zijn dat de supporters weer naar het stadion kunnen komen."

Structuur

Gorius had het ook nog kort over de doelstellingen voor het komende seizoen. "We willen op alle vlakken beter doen dan vorig seizoen. Naast een sterkere spelerskern willen we ook een sterkere structuur binnen de club. We willen op alle vlakken groeien en we zijn dan ook bezig met de aanstelling van een video-assistent en een physical coach. Vanaf deze week mogen de supporters alvast de eerste transfers verwachten."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top