Lommelhuurling Grimshaw gaat aan de slag in Engelse Championship

Sport | Terwijl Lommel SK voor het komende seizoen nog volop op zoek is naar een nieuwe goalie, vond één van de twee titularisdoelmannen van vorig seizoen opnieuw onderdak in Engeland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daniel Grimshaw ondertekende dinsdag een tweejarig contract (met optie) bij Blackpool. Die club promoveerde enkele weken geleden via de Play-offs naar de Engelse Championship (2e niveau) en pikt nu Grimshaw gratis op bij Manchester City, waar de 23-jarige doelman einde contract was.

Manchester City stuurde Grimshaw vorig seizoen nog naar Lommel. De Engelse goalie kreeg er de moeilijke taak om de ongenaakbare Tomas Svedkauskas te beconcurreren. Grimshaw moest lang de duimen leggen, maar slaagde er in de tweede helft van de competitie toch in om de Litouwer voorbij te steken in de pikorde van Liam Manning.

Uiteindelijk stond Grimshaw 10 wedstrijden onder de lat. Dat bleek onvoldoende om City ervan te overtuigen om hem een nieuw contract te geven, maar het zorgde er wel voor dat ook Svedkauskas genoopt werd om andere oorden op te zoeken. De nationale doelman van Litouwen is nog steeds zoekende, maar ook Lommel heeft - met Jari De Busser - momenteel nog maar één A-doelman onder contract liggen.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top