De 5 beste momenten uit de Champions League 2020-2021!

Sport |

Na maandenlang nagelbijten en tientallen voetbalduels op het scherpst van de snee, valt het doek eindelijk over de UEFA Champions League 2020-2021. Proximus Pickx dook in de archieven en viste de vijf meest memorabele momenten op van deze jaargang.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter Milaan eruit na groepsfase

De Champions League-campagne van Inter Milaan was teleurstellend. Inter kon tijdens de groepsfase van de Champions League slechts één keer winnen. Omdat het tegen Shakhtar Donetsk en Borussia Mönchengladbach punten liet liggen  - en tegen Real Madrid twee keer kansloos onderuit ging - moest de ploeg van Lukaku en voormalig Inter-coach Antonio Conte het kampioenenbal vroegtijdig verlaten. Zelfs de Europa League zat er niet meer in. Conte kreeg bakken kritiek maar verweerde zich door te stellen dat zijn ploeg nog onervaren was op het hoogste niveau.

 

Racisme-incident tijdens PSG-Istanbul Basaksehir

Iedereen wist dat de match van PSG tegen Istanbul Basaksehir een walk-over ging worden voor de Parijzenaars. En dat blijkt ook uit het resultaat: PSG won met 5-1 van de Turkse ploeg dankzij een hattrick van Neymar en twee doelpunten van Mbappe. Maar de uitslag was niet het belangrijkste feit uit die match. De wedstrijd ging immers de wereld rond omdat een vierde scheidsrechter volgens de hulptrainer van Istanbul Basaksehir, Pierre Webo, racistische opmerkingen had gemaakt jegens hem. Er ontstond een heftige discussie op het veld waarna de spelers van Istanbul Basaksehir van het veld stapten uit protest. De dag nadien werd de match opnieuw aangevat, dit keer met een ander team van scheidsrechters.

 

Omhaal Olivier Giroud (Chelsea FC) tegen Atlético Madrid

Tijdens de achtste finales troffen Chelsea FC en Atlético Madrid elkaar twee keer. De winnaar van deze onderlinge duels zou doorstoten naar de kwartfinales. Als eerste ging de Londense club op bezoek bij de Madrilenen. Zij hadden het niet onder de voet en het zag er even slecht uit voor Chelsea. Maar gelukkig beschikte coach Thomas Tuchel nog over de Franse spits Olivier Giroud. Girouds motor was al warmgedraaid tijdens groepsfase van de Champions League toen hij vier keer kon scoren tegen Sevilla. Tegen Atlético Madrid kon opnieuw hij een belangrijk uitdoelpunt maken door een omhaal uit te voeren in minuut 68 van de heenwedstrijd. Dat was handig meegenomen voor de terugwedstrijd waarin Chelsea met 2 - 0 won.

 

PSG schakelt titelverdediger Bayern München uit

Titelverdediger Bayern München raasde als een stoomtrein doorheen de Champions League-campagne. Op haar weg liet het Atlético Madrid en Red Bull Salzburg sterretjes zien en de ploeg van coach Hans Flick schakelde ook seizoensrevelatie Lazio Roma uit. In de kwartfinales kwam Bayern München uit tegen PSG en dat was meteen de eerste grote test voor de Duitsers. Een test die ze lijdzaam moesten ondergaan: Kylian Mbappe en Neymar Jr. toonden de weg en met behulp van Marquinhos konden de Parijzenaars in de heenwedstrijd drie keer scoren. Dat was te veel voor Bayern om nog goed te maken…

 

Botsing Kevin De Bruyne tijdens finale

Manchester City stond voor het eerst in de finale van de Champions League en nam het op tegen Chelsea FC dat voor de tweede keer in haar clubgeschiedenis de beker met de grote oren kon winnen. Het werd een evenwichtige wedstrijd waarin Chelsea dankzij spits Kai Havertz op 1-0 (‘42) kwam. In een poging om de bordjes in evenwicht te brengen ontbond Kevin De Bruyne tijdens de tweede helft zijn duivels. Jammer genoeg botste hij hierdoor op de schouder van Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger waarop hij huilend en met een blauw oog van het veld moest. Zonder KDB kon City niet meer terugkomen en zag het hoe Chelsea de finale van de Champions League won.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top