Hoe zou het zijn met de winterse vertrekkers: Souleymane Kone ruilde Westerlo voor... Polen

Sport | Afgelopen winter vertrokken er een aantal jongens vanuit 1B naar het buitenland. De komende dagen gaan we even na hoe het hen vergaat in hun nieuwe competities. Vandaag is Souleymane Kone aan de beurt. De Ivoriaan kon niet doorbreken bij KVC Westerlo en trok tijdens de winter naar Polen om de kleuren van Wisla Krakau te gaan verdedigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kone kwam in de zomer van 2019 naar de Kempen nadat hij als jonge twintiger al in Bulgarije, Armenië, Zweden en Slovakije had gevoetbald. Maar zijn passage in België verliep niet zoals gewenst. Kone kwam amper aan de bak en maakte na anderhalf jaar zijn kastje leeg met 762 speelminuten in de benen. In het seizoen 2020-2021 stond hij zelfs geen enkele keer tussen de lijnen bij de Kemphanen.

Zoals het een globetrotter betaamt, besloot Kone dan maar om alweer een nieuwe competitie te gaan ontdekken. Dit keer kon hij het Poolse Wisla Krakau overtuigen om hem (tot het einde van het seizoen) een kans te geven. De voormalige Poolse grootmacht (13 landstitels) had het niet onder de markt in de Ekstraklasa en kon wel wat defensieve versterking gebruiken.

Kans niet gegrepen?

Toch moest Kone tot eind april wachten vooraleer hij zijn eerste basisplaats kon versieren. In de eerste tien duels die hij voor Wisla kon spelen, zat de Ivoriaan 6x op de bank zonder te spelen, werd hij 3x niet geselecteerd en kreeg hij acht speelminuten in twee invalbeurten.

Maar sinds zijn eerste basisplaats verdween hij niet meer uit de ploeg. In de laatste vijf duels van de competitie stond hij telkens 90 minuten tussen de lijnen. Wisla Krakau parkeerde uiteindelijk op een 13e plek (op 16 teams) en kon zich zo handhaven in de hoogste klasse. Voor Kone is de toekomst nog wel onzeker, want de centrumverdediger kon zich duidelijk niet helemaal bewijzen en kreeg (voorlopig?) geen nieuw contract bij Wisla. Hij moet dus wederom op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top