Anderlecht gaat tegen Genk voluit voor de tweede plaats

Sport | Drie dagen nadat het een verdiend punt wist te rapen in de Luminus Arena, speelt Sporting Anderlecht deze zaterdag, 20u45, opnieuw tegen Racing Genk in het Lotto Park. Als de Brusselaars de tweede plaats willen grijpen dan moeten ze winnen om op gelijke hoogte te komen van de Limburgers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Genk is een team dat Anderlecht goed ligt. Genk schakelde Anderlecht weliswaar uit in de halve finales van de Beker van België, maar in de competitie wisten de jongens van Vincent Kompany Genk telkens af te houden. Ze wonnen twee keer en speelden één keer gelijk. Kunnen ze op de vierde speeldag van de Champions’ play-offs weer punten pakken tegen Genk?

Het aanvallende trio van Genk aan banden gelegd

Na twee verdiende overwinningen in de reguliere competitie wisten de Brusselaars woensdag een punt te halen in de Luminus Arena. Genk leek nochtans in een bloedvorm te steken na overwinningen tegen Antwerp en Club Brugge. Anouar Ait El Hadj & co hadden zelfs de drie punten kunnen meenemen naar Brussel, aangezien ze de beste kansen kregen. “We speelden tegen een Genk dat veel vertrouwen had en we wisten ze niet in de match te laten komen", zei trainer Vincent Kompany voor de microfoon van Eleven Sports.

Anderlecht had achteraf gezien een duidelijke tactiek. Ze wisten het middenveld van Genk vast te zetten, waardoor het aanvallende trio moeilijk werd bereikt. Theo Bongonda was onzichtbaar voor de ogen van bondscoach Roberto Martinez. Patrik Hrosovsky, Bryan Heynen en Kristian Thorstvedt moesten een groot deel van de partij achter de bal lopen en verloren daardoor veel krachten, waardoor ze zich aanvallend niet konden doorzetten.

Anderlecht op zoek naar efficiëntie

Genk kan echter rekenen op topschutter Paul Onuachu, die vanuit het niets de gelijkmaker scoorde. De troepen van John van den Brom hadden ook het geluk dat Anderlecht op slag van rust via Yari Verschaeren een enorme kans miste op de 0-2. Maarten Vandevoordt wist knap redding te brengen en hield zijn ploeg zo in de wedstrijd.

Anderlecht wordt stilaan een volwassen ploeg. Met nog wat meer leepheid zou RSCA de drie punten hebben gehaald in Genk. Dat gebeurde echter niet en Genk heeft door het gelijkspel nog steeds de beste papieren om tweede te eindigen. Lukas Nmecha & co weten dat ze zaterdag moeten winnen van Genk om nog kans te maken op een ticket voor de kwalificaties voor de Champions League.

Volg de topper tussen Anderlecht en Genk deze zaterdag om 20u45 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top