Haaland naar Bayern? De Rekordmeister houdt (voorlopig) de boot af

Sport | Na een weergaloos seizoen met Borussia Dortmund wordt Erling Haaland ongetwijfeld één van de gegeerde targets in de komende transferperiode. Blijft het wonderkind, of vertrekt hij? Er zijn meerdere kapers op de kust, waaronder Bayern München. Althans, zo lijkt het.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Noor Erling Haaland is momenteel één van de beste aanvallers op deze planeet. Zijn kracht en torinstinct maken van hem één van de meest gegeerde spelers op de transfermarkt. Zijn 37 goals in 38 wedstrijden dit seizoen zitten daar ook voor iets tussen. Hij trok van Molde FK naar Red Bull Salzburg in januari 2019, om vervolgens naar Borussia Dortmund te verkassen in januari 2020. De nu 20-jarige knaap kon zijn niveau nogmaals opkrikken, want ook bij Dortmund maakt hij het mooie weer met zijn klinische efficiëntie.

Deze zomer zullen tal van clubs hengelen naar de diensten van de Noorse smaakmaker. Zowel Manchester City, Real Madrid als Barça willen het goudhaantje maar al te graag rekruteren. De voetbalsite Transfermarkt schat zijn marktwaarde op zo’n 110 miljoen euro, maar Haaland zou makkelijk voor 200 miljoen euro de deur kunnen uitgaan bij Dortmund – indien die laatste het spel hard speelt. Om maar te zeggen dat zo’n hoog prijskaartje het aantal potentiële kandidaten drastisch verkleint.
 
Wat doet Bayern?
 
Onder de geïnteresseerde clubs: Bayern München. Geen verrassing, want de Beierse traditieclub heeft de gewoonte om toptalenten weg te plukken bij de concurrentie en zo een kaalslag te plegen bij de sterkste spelerskernen in de Bundesliga.

Desalniettemin heeft Bayern geen spits zoals Haaland nodig op dit moment. De reden heeft een naam: Robert Lewandowski. De Poolse aanvaller geldt momenteel als één van de beste aanvallers ter wereld. Bayern ziet dus geen reden om Haaland aan te trekken, zolang het de Poolse doelpuntenmachine in zijn rangen heeft. Blijft nog het feit dat Lewandowski 32 lentes telt, en de doelpuntenmachine niet eeuwig blijft draaien.
 
Non-agressiepact
 
Is de transfer van Haaland naar Bayern dan een kwestie van tijd? Wellicht. Dortmund kan zijn goudhaantje nog een jaar langer aan zich binden. Haaland heeft nog een contract tot 2024, hetgeen de club in een sterke onderhandelingspositie stelt.

Slaat Bayern alsnog toe, nu Lewandowski de 34 nadert? Een eenzijdige beslissing wordt het in elk geval niet. Sinds de transfer van de Pool van het Ruhrgebied naar Beieren hebben beide clubs een soort ‘non-agressiepact’ gesloten. “Zolang ik bij Bayern speel, zullen er geen aankopen zijn van dezelfde grootteorde als Lewandowski. We hebben door de jaren heen een vriendschappelijke relatie met Borussia Dortmund uitgebouwd, ook tijdens de transferperiode”, verklaarde Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern, onlangs. Het valt nog af te wachten of Oliver Kahn, de opvolger van Rummenigge vanaf 2022, diezelfde visie deelt.
 
Ondertussen tracht Dortmund om zich voor de Champions League te kwalificeren. En daarbij kan Erling Haaland van primordiaal belang zijn, te beginnen in Mainz, dit weekend. Een nieuwe Champions League-campagne zou alvast een extra argument zijn voor de club om zijn Viking iets langer aan zich te binden.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top