Ferrera apetrots na promotie van Seraing: "Waren in beide matchen de sterkere ploeg"

Sport | RFC Seraing heeft zich zaterdagavond verzekerd van een plaatsje in de Jupiler Pro League. De Luikenaars wonnen de terugmatch van de barrages tegen Waasland-Beveren met 2-5 nadat de heenmatch in het Stade du Pairay op 1-1 was geëindigd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coach Emilio Ferrera wist na afloop van de match geen blijf met zijn vreugde. "Ik ben zo trots op wat mijn spelers hier gepresteerd hebben", vertelde hij na de match bij RTBF. "Als je ziet van waar we komen, wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt en hoe we hier de vroege achterstand om konden zetten in een ruime zege, dan kan ik niet anders dan mijn spelersgroep feliciteren."

Seraing kwam inderdaad in beide matchen vroeg op achterstand, maar was over 180 minuten zeker wel de betere van Waasland-Beveren. "Ik vind het dan eigenlijk ook een logische overwinning", beaamde Ferrera. "Zonder de kwaliteiten van Waasland-Beveren te minimaliseren, hadden we eigenlijk de heenmatch ook al moeten winnen. En ook in de terugmatch waren we sterker waardoor we dus verdiend promoveren."

Met of zonder Ferrera?

Die promotie brengt wel heel wat werk met zich mee. Seraing liet de voorbije maanden fraaie dingen zien, maar zal toch snel rond de tafel moeten met zusterclub FC Metz om te zien hoe de selectie naar volgend seizoen toe versterkt kan worden. Daarnaast is het nog niet zeker dat die gesprekken met Emilio Ferrera zullen zijn, want de coach is einde contract. "Ik heb dinsdag een meeting met Philippe Gaillot (sportief directeur van FC Metz, red.). Dan zullen de eerste emoties wel wat gaan liggen zijn en dan kunnen we deftig de balans opmaken van het afgelopen seizoen en kijken wat we al dan niet nog samen kunnen doen naar volgend seizoen toe."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top