The Special One is back! José Mourinho keert volgend seizoen terug naar de Serie A

Sport | José Mourinho is vanaf volgend seizoen opnieuw te bewonderen op en langs de Italiaanse voetbalvelden. De Portugese coach, die nog niet zo lang geleden de laan werd uitgestuurd bij Tottenham, gaat AS Roma onder zijn hoede nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"We zijn in de wolken om José Mourinho te mogen verwelkomen in de Roma-familie", zeggen de Amerikaanse voorzitter-eigenaars, Dan en Ryan Friedkin. "Hij is een groot kampioen die op elk niveau prijzen heeft gewonnen. José zal leiderschap en ervaring aan ons ambitieuze project toevoegen." Mourinho zelf voegde daaraan toe dat de “ongelooflijke passie” van de Roma-fans hem overtuigde om de job te aanvaarden. “Ik kan niet wachten om er volgend seizoen aan te beginnen."

Voor Mourinho is het een terugkeer naar de Serie A, waar hij tussen 2008 en 2010 met Inter grote successen behaalde. In zijn laatste seizoen wist hij zelfs de treble (titel, beker en Champions League) binnen te halen, waarna hij naar Real Madrid verkaste.

Beursaandeel schiet omhoog

De aanstelling zorgde er alvast voor dat AS Roma opnieuw wereldnieuws werd. De club slaagde er sportief gezien niet om een geweldig seizoen te draaien. De Romeinen zullen niet in de top zes van de Serie A eindigen, waardoor er enkel Conference League-voetbal zal te zien zijn. Het bereiken van de halve finales in de Europa League was mooi, maar daarin bleek Manchester United veel te sterk.

Maar de overstap van Mourinho zorgde alvast langs het veld voor een schokeffect. De komst van The Special One liet zich namelijk meteen voelen in de beurskoers van AS Roma. Op twee dagen tijd steeg de beurskapitalisatie van AS Roma van 166 miljoen naar 216 miljoen euro. Een toename van 50 miljoen voor ook maar één match onder Mourinho’s hoede is gespeeld. De Portugees kost AS Roma dan wel een stevige duit aan loon, met netto 7 miljoen euro, maar dat werd dus op amper enkele dagen ruim terugverdiend.

Handbagage

De aantrekking van Mourinho past alvast in de vernieuwingsoperatie die bij AS Roma wordt doorgevoerd. Onder de vorige eigenaar raakte de club namelijk in verval, terwijl het de jaren voordien een grote uitdager was voor het ongenaakbare Juventus. Nu moet Mourinho van AS Roma opnieuw een titelkandidaat maken.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gelooft er alleszins niet in. De vliegtuigmaatschappij stak namelijk de draak met Mourinho toen het nieuws van zijn overstap naar AS Roma werd bekendgemaakt. Op Twitter bood Ryanair Mourinho namelijk een goedkope vlucht aan van Engeland naar Italië. “Door zijn gebrek aan gewonnen prijzen bij Tottenham, verwachten we dat handbagage zal volstaan voor deze trip”, klonk het. We vermoeden dat de Portugees er eens flink mee zal gelachen hebben.

Maar het is dus nog enkele maandjes wachten tot Mourinho zal postvatten op de Romeinse bank. Hij kan woensdag 12 mei toekijken hoe AS Roma het mag opnemen tegen zijn ex-ploeg en kersvers kampioen Inter. Kijk zelf ook vanaf 20u45 naar het duel via Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het Serie A-programma voor speeldag 36 bij Eleven Sports:

Dinsdag 11 mei
Napoli - Udinese: vanaf 20u45 op Eleven Sports 2

Woensdag 12 mei
Cagliari - Fiorentina: vanaf 18u30 op Eleven Sports 2
Inter - AS Roma: vanaf 20u45 op Eleven Sports 2
Torino - AC Milan: vanaf 20u45 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top